1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "3 partinin imzaladığı koalisyon protokolünde sıkıntılar var"
"3 partinin imzaladığı koalisyon protokolünde sıkıntılar var"

"3 partinin imzaladığı koalisyon protokolünde sıkıntılar var"

Yeninden Doğuş Partisi (YDP) İlçe Teşkilatı, Pazar Kahvaltısı etkinliği düzenledi.

A+A-

Yeninden Doğuş Partisi (YDP) İlçe Teşkilatı, Pazar Kahvaltısı etkinliği düzenledi.

Etkinlikte konuşma yapan YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, önümüzdeki hafta 3 parti genel başkanının katılacağı bir toplantı talep edeceklerini söyledi.

Arıklı, bu toplantıda takvimlendirilmiş hükümet programının neresinde olduklarını birlikte tespit edeceklerini ifade etti.

Arıklı toplantıda sözlerine şöyle devam etti:

"DP ve YDP olarak bu hükümete girerken takvimlendirilmiş bir hükümet programı şartı ile girmiştik. Aradan epeyce zaman geçti. Hükümet olarak bu programın neresindeyiz? Halka verdiğimiz sözlerin ne kadarını tutabildik? Bunu masaya yatırmak istiyoruz."

"BİZ OLMADAN DA BU HÜKÜMET DEVAM EDER"

Arıklı, önceki dönemde hükümetin çeşitli sebeplerle randımanlı çalışamadığını, UBP ve DP’nin kurultaylarını yaptıklarını, artık icraat yapmanın önünde herhangi bir engel kalmadığını dile getirerek, "İcraat da sıkıntılarımız olduğu gibi 3 partinin imzaladığı koalisyon protokolünde de sıkıntılar var. Bunu Sayın Başbakan da görüyor" dedi.

"SAYIN BAŞBAKAN İPLERİ ELİNE ALMALI"

"Bu sıkıntılar şimdiye kadar anlaşılabilirdi" diyen Arıklı, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Artık kurultay bittiğine ve partideki dağınıklık ortadan kalktığına göre Sayın Başbakan ipleri eline almalı. Bu hükümet, Ünal Üstel hükümetidir. Başarı da başarısızlık da onundur. Zaman su gibi akıp geçiyor. İnsanların sıkıntıları ise her geçen gün artıyor. Bu hükümet günü idare edelim diye kurulmadı. DP’yi bilmem ama YDP olarak biz, bulunduğumuz makamda iş yapamayacağımıza, faydalı olamayacağımıza kanaat getirdiğimiz anda ki o noktaya çok yaklaştık, Sayın Başbakandan affımızı ister hükümetten çekiliriz. Biz hükümetten çekilirsek, hükümette herhangi bir kriz olmaz. hükümet bizsiz de iki partili olarak yoluna rahatlıkla devam eder. Bu yüzden muhalefetin heyecanlanmasına gerek yok.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.