1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 30 Eylül’de “Drag” yarışı düzenleniyor
30 Eylül’de “Drag” yarışı düzenleniyor

30 Eylül’de “Drag” yarışı düzenleniyor

“Yollarda Değil Parkularda Hız” sloganı ile 30 Eylül’de “Drag” yarışı düzenleniyor.

A+A-

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “Yollarda Değil Parkurlarda Hız” ve “Hızlı Olan Kazansın” sloganı ile yeni Akıncılar yolunda gerçekleştirilecek yarışmayla ilgili olarak bugün Spor Yazarları Derneği’nde etkinliğe destek veren kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu basın toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakanlık, devletin ilgili birimleri, sivil toplum örgütleri ve özel sektörün çok güzel bir dayanışması ve iş birliğinde yeni bir etkinlik gerçekleştirecek olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Ülkenin en önemli sorunlarından olan uyuşturucu ve trafiğe karşı bu birliktelik ve güzel bir etkinlikle toplumsal anlamda mesaj verecek olmalarının önemine işaret eden Karaokçu, iki soruna karşı da toplumsal iş birliği ve dayanışmanın her geçen gün artmasının çok olumlu yansımaları olacağını söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, uyuşturucu sorununa karşı verilen mücadeleye çok güçlü desteği olduğuna işaret eden Karaokçu, aldıkları bu destek ve güçle, emin adımlarla çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

30 Eylül’de Akıncılar yolunda düzenlenecek Drag Yarışı’na katkı koyan her kuruluş ve kişiye teşekkür eden Karaokçu, çok büyük bir izleyici kitlesi bekledikleri etkinliğe katılacak yarışmacılara başarı diledi.

CEVDET DEMİREL

Polis Genel Müdürlüğü Temsilcisi Cevdet Demirel, örgüt olarak böylesi etkinliklere destek vermekten mutlu olduklarını söyledi.

Yarışma ile ilgi yapılan başvuru sonrası Polis örgütü olarak üzerinde hassasiyetle durdukları güvenlik, çevre ve zemin etüdü konusunda, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün çok titiz bir çalışma yürüttüğünü gözlemlediklerini kaydeden Demirel, eş güdüm içinde yardımlaşarak yarışmanın en iyi şekilde yapılması için üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını vurguladı. 
Polis Genel Müdürlüğü olarak da gençlerin hız ve sürat tutkularını, parkurlarda ve doğru alanlarda kullanmalarına yönelik etkinlikleri önemsediklerini ve desteklemeye devam edeceklerine işaret eden Demirel, yarışmacılara başarı diledi.  

MEHMET YILMABAŞAR

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Harekat Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yılmabaşar, tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de çocukları ve gençleri etkileyen uyuşturucu girdabına karşı mücadelenin önemli olduğunu söyledi.

Yılmabaşar, barışta, savaşta ve doğal afet dönemlerinde halkın yanında olan Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın, böylesi toplumsal sorunlar karşısında duyarsız kalmasının düşünülemeyeceğini kaydetti.

Yılmabaşar, Drag yarışı ile uyuşturucu ile trafik sorununa dikkat çekmek, gençlere güzel alışkanlıklar kazanmalarına olanak yaratmak, toplumun tüm kesimlerine “birlikte mücadele edelim” mesajı vermek adına etkinliğe destek vermekten mutlu olduklarını vurguladı.

Yılmabaşar, teşkilat olarak 2016 yılında uyuşturucu ile mücadele anlamında yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

ÇELEN OBEN

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Çelen Oben, toplumun iki kanayan yarası olan uyuşturucu ve sürate karşı verilen mücadelenin sportif etkinlikler anlamında da bütünleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Gençleri ne kadar spor yapmaya yönlendirirsek, o kadar uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarına katkı sağlarız” diyen Oben, bu anlamda Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun etkinliklerine koşulsuz ve sınırsız destek verdiklerini, bu tür etkinliklerin çoğalarak devam etmesini dilediklerini söyledi.

ZEKİ TOPÇU

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü Başkanı Zeki Topçu, devletin ilgili kurumlarıyla çok güzel bir iş birliği anlayışı ile etkinlik düzenlemekten çok mutlu olduklarını belirtti.

Zeki Topçu, “Amacımız gençlerimizi kötü yollardan doğru yollara çekmek ve halkımızın uyuşturucu ve trafik sorununa karşı duyarlılığını artırmaktır” şeklinde konuştu.

Önceliklerinin seyirci, yarışçı ve alan güvenliği olduğunu vurgulayan Topçu, iyi bir kadroya sahip olduklarını bu nedenle 30 Eylül’de Akıncılar yolunda dört dörtlük bir yarış düzenleyeceklerini belirtti.

8 yıl aradan sonra karting sporuna yeniden hayat verdiklerini de anımsatan Topçu, buna da desteklerinden dolayı Başbakanlık’a teşekkür etti.

İNANÇ BABALİKİ

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği Başkanı İnanç Babaliki, motor sporlarının adrenalin ve disiplin gerektirdiğini, bu anlayışa sahip olan gençlerin ve sporcuların yarışlarda çok güzel işler yapabilecek kapasiteye ulaşabildiklerini söyledi.

Otomobil sporlarına ilginin büyük olduğunu, bu nedenle bu alışkanlıkların küçük yaşlardan karting gibi sporlarla kazandırılması gerektiğini vurgulayan İnanç Babaliki, uyuşturucu ve trafik adına önemli mesajlar verilecek olan böylesi bir yarışmaya paydaş olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Babaliki,  dernek olarak yarışmaya teçhizat ve hakem desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

ÇAĞAN KUBİLAY

Yarışmanın ana sponsorlarından Güven Sigorta temsilcisi Çağan Kubilay ülkedeki birçok trafik kazasının sürat ve dikkatsizlikten kaynaklandığını söyledi.

“Güvenliğimiz için yollarda değil, kurallar çerçevesinde parkurlarda yarışalım” diyen Kubilay, bu tür sporlara gençlerin çok merakı olduğunu, bu nedenle verdikleri destekten dolayı Başbakanlığa minnettar olduklarını vurguladı.

Kubilay, Güven Sigorta olarak imkanları ölçüsünde bundan sonra da otomobil sporlarına destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BİRGEN BOZCAN

Yarışmaya katılacak kadın yarışmacı Birgen Bozcan, 5 yıl önce drag yarışı için bir araba aldığını ancak o dönemde düzenlenen yarışmaya katılamadığını belirtti.

“5 yıldır bugünü bekliyorum. 5 yıl sonra yarışacak olmanın büyük bir heyecanını yaşıyorum.  Bu yarışı düzenleyen başta Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu olmak üzere katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diyen Bozcan, 30 Eylül’de aracına ve yeteneğine güvenen herkesi yarışmaya beklediğini vurguladı.

UMUT MADENOĞLU

Afrodizyak Organizasyon Direktörü Umut Madenoğlu, organizasyonunu üstlendikleri yarışmaya katkı sağlayan devletin tüm ilgili birimleri ve sivil toplum örgütleri ve sponsorlara teşekkür etti.

Yarışma hakkında bilgiler veren Madenoğlu, saat 10.00’da  sıralama turları için yolun kapanacağını, sıralama turlarında elde edilecek derecelere göre de saat 16.00’da esas yarışın gerçekleştirileceğini söyledi.
Yarışmanın öncelikle güvenlik ve seyirciler açısından da keyifli geçmesi için ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Madenoğlu, “Çok güzel ve adil bir yarışma olacak. Tüm halkımızı 30 Eylül Cumartesi günü, Akıncılar yolunda düzenleyeceğimiz yarışımıza bekliyoruz” dedi.

DESTEK VERENLER

Etkinliğe Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu,   İçişleri Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Akıncılar Belediyesi,  Polis Genel Müdürlüğü, Spor Dairesi, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Afrodizyak Organizasyon, Kıbrıs Türk Otomobil Kulübü,  Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği, Spor Yazarları Derneği ve Güven Sigorta destek veriyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.