1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 39 yıl sonra gelen yarı final çılgına çevirdi…
39 yıl sonra gelen yarı final çılgına çevirdi…

39 yıl sonra gelen yarı final çılgına çevirdi…

UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin en büyük sürprizi Almanya'da yaşandı. Portekiz'de 4-2'lik skorla boyun eğdiği Benfica'yı konuk eden Eintracht Frankfurt, sahasında 2-0 kazandı ve yarı finale yükseldi.

A+A-

Avrupa Ligi Çeyrek Finali'nde dün akşam 4 karşılaşmadan en unutulmaz olanı Almanya'nın Frankfurt şehrinde oynandı.

İlk maçta Portekiz temsilcisi Benfica'ya deplasmanda 4-2 mağlup olan Almanlar, tur için gerekli olan skoru alarak büyük avantajı bulunan rakibini kupanın dışına itti.

Sahasında müthiş bir seyirci desteğiyle 2-0 kazanarak 39 yıl sonra ilk kez Avrupa kupalarında yarı finale yükselen Eintracht Frankfurt tarih yazdı.

36.dakikada Kostic'in golüyle devreye 1-0 önde giren Frankfurt ikinci yarıda yemeden 1 gol atması halinde adını yarı finale yazdıracaktı.

İstekli ve baskılı oyununu sahanın her yerine yayan Frankfurt aradığı golü 67.dakikada Sebastian Rode ile buldu. 2-0 öne geçen Almanlar müthiş bir sevinç yaşadı.

Kalan dakikalarda Benfica'ya gol şansı vermeyen ve skoru koruyan Frankfurt uzun bir aradan sonra yarı finale yükselerek Slavia Prag'ı saf dışı bırakan Chelsea'nin rakibi oldu.

Maçın ardından çılgına dönen Alman taraftarlar sahaya girdi. Reklam panolarını deviren Frankfurtlular görevlilere zor anlar yaşattı.

Güvenlik görevlilerinin zar zor engellediği seyirciler yarı finale çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Benfica bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turunda Fenerbahçe'yi, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda ise Galatasaray'ı elemişti. Frankfurt'a turu getiren ikinci golde yaşanan ofsayt tartışmaları nedeniyle Benfica'da maç sonu isyan vardı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Benficalı Andra Almeida, "VAR sistemi, Şampiyonlar Ligi'nde kullanılırken UEFA Avrupa Ligi'nde olmaması çok saçma" dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmelerinin ilk ayağı 2 Mayıs Perşembe, rövanş maçları ise 9 Mayıs Perşembe günü oynanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.