1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 4’lü koalisyon çatırdıyor
4’lü koalisyon çatırdıyor

4’lü koalisyon çatırdıyor

Hükümet içerisinde Kıbrıs Sorunu ve Kıb- Tek’teki görüş ayrılıkları öne çıkarken, perde gerisinde çok sayıda konuda ciddi bir uyumsuzluk var

A+A-

Ülkede mali kriz ciddi bir sorun haline gelirken, hükümet ortakları temel sorunlara çözüm üretmekten uzak bir politika sergiliyor.

Büyük umutlarla kurulan dörtlü koalisyon hükümeti, şimdi icraatları ile değil, görüş ayrılıkları ile gündeme geliyor.

Hükümetin icraat üretememesi ve başlayan ciddi görüş ayrılıkları, yeni koalisyon söylentilerini de gündeme getirdi. Özellikle hükümetin HP kanadı, CTP- DP ve TDP’den rahatsız.

Kıbrıs konusunda “federasyon” temelli başlayan tartışmada, TDP yalnız kalırken, CTP içerisinde de ciddi görüş ayrılıkları var. HP ve DP hükümet içerisinde bu konuda ayrı bir politikayı savunuyor.

Kıb-Tek’te ise, Bakan Özdil Nami ve yönetim kurulu üyeleri ile başlayan tartışma, enerji alanında adım atılmasını engellerken, vatandaş da ağır elektrik faturaları altında hükümeti eleştiriyor.

Birçok adım atılması gereken konuda da CTP ve TDP’nin “ideolojik” davranarak, acil sorunları değil, vicdani ret ve kürtaj gibi konularla meclis komitelerini meşgul etmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Dome Otel konusundaki gecikme de bir başka ciddi rahatsızlık konusu. UBP hükümete gelmek için HP ile dolaylı yoldan temas kurarken, HP içerisinde de bu hükümetin bitirilmesi yönünde homurdanmalar çoğaldı.

Haberin devamı için tıklayınız...

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.