1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 50. Geleneksel İskele Festivali, Cuma gün başlıyor
50. Geleneksel İskele Festivali, Cuma gün başlıyor

50. Geleneksel İskele Festivali, Cuma gün başlıyor

Adadaki en köklü festival olma özelliğine sahip, festivaller festivali, Geleneksel İskele Festivali, yarım asırlık yaşıyla vatandaşa merhaba demeye hazırlanıyor.

A+A-

50 yıl önce Larnaka Deniz Panayırı olarak başlayan ve 1974 sonrası İskele ’ye taşınan 7’den 70’e, gerek ada genelinde gerekse farklı ülkelerde heyecanla beklenen İskele Festivali yine dolu dolu geçecek. 29 Haziran Cuma saat 20:00’da başlayacak festivalde, 23. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan KKTC, Türkiye, Brezilya, Bolivya, Romanya, Rusya, Çekya Cumhuriyeti, Makedonya ve Macaristan ekiplerinin gösterileri yer alacak. Açılış konuşmasını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun yapacağı festivalin, ilk gün finalini ise Türkiye’nin sevilen müzik sanatçılarından Manuş Baba yapacak.

10 gün sürecek festivalde; 35.Yılın Gençleri yarışması, 23. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali, KKTC Turing Otomobil Kurumu tarafından düzenlenecek KKTC’nin en büyük ve en iddialı otomobil rallisi, Benon Dervişler Bisiklet yarışı, Larnakalılar Gecesi, Karadenizliler Gecesi, Yerli Sanatçılar Konseri, Tavla, Tenis, Darts ve Satranç Turnuvası, Basketbol Şöleni, Oltayla Balık Avlama Yarışması, Okçuluk Yarışması, Trap-Skeet Yarışması, En Güzel Bahçe yarışması, Yemek Yarışması, Yağlı direkten bayrak kapma ve dalma yarışması gibi daha pek çok etkinlik yer alacak.

29 HAZİRAN AÇILIŞ KONSERİ MANUŞ BABA’DAN

MURAT DALKILIÇ KONSERİ 8 TEMMUZ SAAT 22.00 

29 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek İskele Festivali’nin 29 Haziran Cuma günkü açılış konserini Türkiye’nin sevilen müzik sanatçılarından Manuş Baba verecek. 8 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek festivalde 2 Temmuz Pazartesi saat 21:00’da Larnakalılar Gecesi’nde Hasan Uluel, İbrahim Kurşuniler ve Nezihe Tuğra, 4 Temmuz Çarşamba saat 21.00’da Karadenizliler Gecesi’nde Karadeniz’in sevilen sanatçısı Salih Yılmaz, 6 Temmuz Cuma saat 21:00’da Yerli Sanatçılar Konseri’nde Kubilay Aşık, Soyhan Bilgeer, Kadir Carlos, Ayşegül Zaim, Çağdaş Aydaş, Hasan Uluel ve Mehmet Uluel konser verecek. Festival 8 Temmuz saat 22.00’da ise Türkiye’de olduğu kadar ülkemizde de sevilen sanatçı Murat Dalkılıç’ın sahne alacağı final konseri ile son bulacak. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.