1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 6 bakanlı komisyondan istismara karşı veri bankası kararı
6 bakanlı komisyondan istismara karşı veri bankası kararı

6 bakanlı komisyondan istismara karşı veri bankası kararı

Çocuk istismarına karşı tedbirleri artırmak amacıyla kurulan 6 bakanlı komisyonda ortak veri bankası kurulması kararı alındı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, mağdurun ifşa edilmemesi gerektiğini vurguladı

A+A-

Çocuk istismarına karşı alınacak tedbirleri masaya yatıran, 6 bakandan oluşan komisyondan ortak veri bankası kurulması kararı çıktı. İçişleri, Adalet, Aile bakanlıklarında toplanan veriler için “havuz” oluşturulacak. Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre; TÜİK ile yürütülecek çalışmada elde edilen veriler yetkili kurumlarla paylaşılacak. Paylaşımlarda mahremiyete dikkat edilecek. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da konuyla ilgili soruları cevapladı. Kimyasal hadım ile ilgili bir soru üzerine Akdağ “Daha karar vermedik” dedi. Akdağ, bu konuda en önemli hususun mağdurun ifşa edilmemesi olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.