1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 6 bin doz AstraZeneca aşısı teslim alındı
6 bin doz AstraZeneca aşısı teslim alındı

6 bin doz AstraZeneca aşısı teslim alındı

AB'den bu sabah 6 bin doz daha AstraZeneca aşısı daha teslim alındı.

A+A-

AB'den bu sabah 6 bin doz daha AstraZeneca aşısı daha teslim alındı. İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi Eşbaşkanı Cenk Soydan, aşıların her zaman olduğu gibi Kermiya geçiş noktasından, sabah saat 08.30’da teslim alındığını belirtti.

AB’den Kıbrıs'ın kuzeyine bugüne dek 10 bin 350’si Pfizer/BioNTech, 19 bin 700’ü AstraZeneca olmak üzere toplam 30 bin 50 doz aşı gönderildi. Türkiye’den ise toplam 140 bin doz Sinovac aşı Kıbrıs’a gönderilmiş durumda.

“Aşıya ulaşım sorunu bir süre daha devam edecek”

Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Cenk Soydan, Avrupa Birliği’nden sürekli şekilde aşı taleplerinin olduğunu ancak az miktarda aşı geldiğini söyledi.

Türkiye’de aşı üretiminin başlaması ile Kıbrıslı Türklerin aşıya erişimi sorununun aşılacağını ifade eden Soydan, 2021’de de aşı sıkıntısı çekileceğini ancak 2022’de bu sorunun azalacağını söyledi.

BRT yayınına katılan Soydan yaz aylarında havanın ısınması ile bir rahatlama olmasını beklediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.