1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "600’ü aşkın diploma verdik"
"600’ü aşkın diploma verdik"

"600’ü aşkın diploma verdik"

KSTU küçük ortağı ve Genel Sekreteri olan ve hükümsüz tutuklu olan Serdal Gündüz, usulsüzce verilen 600’ü aşkın diplomanın, polis ve askeri personel haricinde birçok devlet memuru ile çeşitli meslek gruplarından kişilere verildiğini itiraf etti

A+A-

Kıbrıs Gazetesi, Hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin (KSTU) küçük ortağı ve Genel Sekreteri Serdal Gündüz’ün önemli bir itirafına ulaştı.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin (KSTU) küçük ortağı ve Genel Sekreteri olan ve hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilen Serdal Gündüz’ün, sahte not girişleri yapılarak 600’ü aşkın kişiye sahte diploma verdiğini itiraf ettiği öğrenildi.

KIBRIS’ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Gündüz, usulsüzce verilen 600’ü aşkın diploma, polis ve askeri personel haricinde birçok devlet memuru ile çeşitli meslek gruplarından kişilere verildi.

Soruşturmayı derinleştiren Polis Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekibi, söz konusu üniversitenin geçtiğimiz Temmuz ayında silinen öğrenci kayıtlarının geri döndürüldüğünü mahkemeye aktarsa da savunma kanadı ısrarla kayıtların kurtarılamadığını iddia ediyor.

Mali Şube’nin ulaştığı ve sahte diploma aldığı ileri sürülen rütbeli bazı polislerin yanı sıra, askeri personel, devlet memurları da olmak üzere birçok farklı meslekten kişinin soruşturma kapsamında tutuklanması bekleniyor.

Soruşturma GKK’ya da sıçradı

Sahte diploma ve yolsuzluk olaylarında, Kooperatif Şirketler Mukayyidi Çelebi Ilık, Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Dürüst ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü olan eşi Meray Dürüst ve bazı polis mensuplarıyla başlayan tutuklamalar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı ve iki üyenin rüşvet aldığına ilişkin iddialarla devam ediyordu. Bu olayların yankısı sürerken, soruşturma Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda (GKK) görev yapan Yarbay Özgür Alp’e kadar uzandı.

Yarbay Alp’in de diplomasını söz konusu üniversiteden aldığı ve bu diplomanın da usulsüzce verildiği iddia edildi.

Dün sabah Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarılan Yarbay Alp’in aleyhinde iki gün ek tutukluluk emri alındı.

Şerif Avcil’in yengesi ve kardeşi de tutuklandı

Öte yandan, yine sahte diploma suçlamasıyla aleyhinde soruşturma yürütülen ve hakkında 6 gün ek tutukluluk emri alınan Polis Müfettiş Muavini Şerif Avcil’in yengesi Melek Avcil ve kardeşi Şahin Avcil de tutuklandı.

Sahte diplomaları olduğu iddia edilen Avcil’in iki akrabası bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.