1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 700 yıllık yeraltı deposu bulundu
700 yıllık yeraltı deposu bulundu

700 yıllık yeraltı deposu bulundu

Mutluyaka’da, bir çiftçinin tarlasını sürdüğü sırada, yeraltında, Ortaçağ döneminden kalma, tarımsal depo tespit edildi.

A+A-

Ahmet İLKTAÇ

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, bir ihbar üzerine, Mutluyaka köyünün batı kısmında gerçekleştirdiği kurtarma çalışmalarında, Ortaçağ’dan kalma yaklaşık 700 yıllık tarımsal yeraltı deposu tespit etti.  Yapılan kurtarma çalışmalarında bazı seramik parçaları da bulundu.

Bir çiftçinin tarlasını sürdüğü sırada tespit ettiği tarihi yeraltı deposunun, muhtemelen arpa veya buğday deposu olduğu düşünülüyor.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi arkeologlarının 2 gün süren kurtarma çalışmalarının bugün de devam edeceği ve sağlıklı sonucun, tarihi yeraltı deposunun tabanına inildiğinde belirleneceği öğrenildi.

Tarihi depoyu, Ortaçağ’da yaşayan insanların yiyeceklerinin sıcak havadan bozulmasını önlemek maksadıyla yaptıkları düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.