1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü...Memur-Sen ile Sağlık Turizmi Konseyi mesaj yayımladı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü...Memur-Sen ile Sağlık Turizmi Konseyi mesaj yayımladı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü...Memur-Sen ile Sağlık Turizmi Konseyi mesaj yayımladı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü...Memur-Sen ile Sağlık Turizmi Konseyi mesaj yayımladı

A+A-

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) Genel Başkanı Kağan Mındıkoğlu, kadınların toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumda hak ettiği yeri alabilmesi açısından herkese büyük görevler düştüğünü söyledi. 
Mındıkoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını vurguladı. 
Mındıkoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği problemi; ekonomik ve toplumsal hayatın eşitlik ilkesi kapsamında düzenlenmesiyle mümkündür. Kadınları toplumsal hayat dışına itmeye çalışan, cinsiyetçi ve ayrımcı politikalardan ve uygulamalardan kurtarmak adına sivil toplum örgütlerine de çok büyük görevler düşmektedir.”

SAVAŞAN: “KADIN VE KIZLARIMIZIN GÜÇLENDİRİLMESİ TEMEL HEDEF OLMALI”

Öte yandan, Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan da 8 Mart nedeniyle yayımladığı mesajda, ülkede kadın istismarı, şiddet, cinsiyet ayrımcılığı bulunduğunu ve istenilen yere gelinemediğine işaret ederek, kadın ve kız çocuklarının toplumsal konumlarının daha da güçlendirilmesinin temel hedef olması gerektiğini vurguladı.
Kadının toplumdaki rolünün, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden biri olduğuna işaret eden Savaşan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınların fırsat eşitliğinden tam ve etkin şekilde yararlanması, kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddetin önlenmesi ve eksikliklerin gerçekçi bir bakış açısıyla tespiti, bunların en kısa sürede giderilmesine ihtiyaç bulunduğunu kaydetti. 
Savaşan,  kadınların ücret, insan onuruna yakışır iş ve çalışma ortamı, barınma hakkı, seçme ve seçilme hakkı gibi konularda eşit haklara sahip olması gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.