1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "90 kamyon ilac atıldı"
"90 kamyon ilac atıldı"

"90 kamyon ilac atıldı"

Arıklı, sağlık alanının ülkenin en önemli alanlarından biri olduğunu ifade ederek, bu makamlara gelenlerin gerçekçi politikalar ortaya koymasını talep etti.

A+A-

 Sağlıkta yaşanan sıkıntıları ve yanlış teşhislerden kaybedilen yaşamlara işaret eden Arıklı, sağlıkta “statüko” olarak nitelediği sorunların sürdüğünü, kimsenin çözemediğini ve sıkıntıların aşılamadığını belirtti.

Pratisyen hekimlerin iyi bir eğitimden geçmeden riskli nöbet yerlerinde görevlendirilmelerinin yanlış olduğunu savunan Arıklı, belli yerlere, özellikle Karpaz’a doktor bulmakta zorlanıldığını ifade ederek, doktorlara yönelik eleştirilerde bulundu,

Kimsenin Karpaz’a gitmediğini çünkü merkezde 11.00’e kadar çalışıp, oradan kliniğine geçmek istediğini savunan Arıklı, yasaların çiğnendiği bir sistem kurulduğunu ve o yüzden kimsenin ikinci işini bırakmak istemediğini iddia etti. Arıklı, bir gün hep birlikte 12.00 ya da 13.00’te bir devlet hastanesine gidilmesi ve doktor bulunup bulunmadığının kontrol edilmesini talep etti.

Sağlıkta otomasyon sistemine geçildiğinin söylendiğini ancak bunu göremediğini kaydeden Arıklı, sağlık turizmi, ilaç takip sistemi konusunda adım atılmadığını ve ciddi bir “ilaç mafyası ve şebekesi” olduğunu savundu.

Ülkede “hasta simsarları” türediğini iddia eden Arıklı, 90 kamyon ilacın atıldığını ve devletin 200 milyon zarara uğratıldığını belirterek, devleti bu kadar zarara uğratan kişileri, kurdukları araştırma komitesiyle bulacaklarını söyledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.