1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB üyesi 6 ülkeden Kuzey Kore'ye 'balistik füze denemesi' kınaması
AB üyesi 6 ülkeden Kuzey Kore'ye 'balistik füze denemesi' kınaması

AB üyesi 6 ülkeden Kuzey Kore'ye 'balistik füze denemesi' kınaması

Avrupa Birliği (AB) üyesi 6 ülke, Kuzey Kore'nin devam eden balistik füze denemelerinin endişe verici olduğunu belirterek, Pyongyang yönetiminin 'provakatif eylemlerini' kınadı.

A+A-

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore'nin sonuncusu 28 Kasım'da yapılan füze denemelerini kapalı oturumda görüştü.

BMGK üyesi İngiltere, Fransa, Almanya, Polonya, Belçika ve konseye gelecek yıl katılacak olan Estonya, toplantı sonrası ortak açıklama yaparak, Kuzey Kore'nin devam eden balistik füze denemelerinden derin endişe duyulduğunu bildirdi ve Pyongyang yönetiminin 'provakatif eylemlerini' kınadı.

AB üyesi 6 ülke adına ortak açıklama yapan konseyin geçici üyelerinden Polonya'nın BM Daimi Temsilcisi Joanna Wronecka, Kuzey Kore'nin mayıs ayından bu yana 13 balistik füze denemesi yaptığını ve nükleer programına devam ettiğini söyledi.

Wronecka, Kuzey Kore'nin füze denemelerinin, bölgesel güvenlik ve istikrarı ile uluslararası barışı tehlikeye atarak BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini ifade etti.

Ortak açıklamada, Kuzey Kore'ye nükleer silahsızlanma konusunda ABD ile anlamlı müzakerelere devam etmesi, füze denemelerine son vermesi ve kitle imha silahlarından vazgeçmesi çağrısı yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.