1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ABD ile vize krizi yüzünden Türkiye'nin Avrupa Kupası maçları tehlikede
ABD ile vize krizi yüzünden Türkiye'nin Avrupa Kupası maçları tehlikede

ABD ile vize krizi yüzünden Türkiye'nin Avrupa Kupası maçları tehlikede

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizi dolayısıyla Euroleague ve Uluslararası Basketbol Federasyonu'nun (FIBA) maçları için Türkiye gelecek takımların ABD'li oyuncuları, kararın değişmemesi durumunda ülkeye giriş yapamayacak.

A+A-

 

Basketfaul'un aktardığına göre, vize kararının değişmemesi durumunda maçların oynanmamasına karar verilecek. Bu durumda da takvim sıkışık olduğu için erteleme yerine hükmen yenilgi kararı verecek.

LAVENDER VE GRAY GELEMEYEBİLİR

Halen Türkiye'de oynayan oyunculardan oturma izni almış olanların ülkeye giriş çıkışında sorun olmayacak ancak henüz gelmemiş ABD'li oyuncular (örneğin WNBA'de final oynayan Jantel Lavender ve Chelsea Gray) daha önce vize almamışlarsa Türkiye'ye gelemeyecek.

Yabancı oyuncu değiştirmeyi planlayan Türkiyeli takımlar, Avrupalı oyuncuları tercih edecek. 

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yetkilileri vizelerin konsolosluklardan alınabileceği ancak sınır kapılarından verilmeyeceği bilgisini paylaşıyor.

YARIN BAŞLIYOR

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 2017-2018 sezonu yarın başlayacak.

Türkiye'den Pınar Karşıyaka, Gaziantep Basketbol, Banvit ve Beşiktaş Sompo Japan'ın yer alacağı organizasyonda sekizerli 4 grupta toplam 32 takım mücadele edecek.

B Grubu'nda Gaziantep Basketbol ilk maçında yarın sahasında 19.30'da Capo d'Orlando'yla oynayacak. C Grubu'nda ise yarın Banvit, TSİ 21.30'da İtalya deplasmanda Umana Reyer'le karşılaşacak.

Pınar Karşıyaka, 11 Ekim Çarşamba günü A Grubu'nda TSİ 21.30'da İtalya deplasmanında Dinamo Sassari'ye rakip olacak. Beşiktaş Sompo Japan ise D Grubu'nda aynı gün saat 19.30'da bir diğer İtalyan temsilcisi Sidigas Avellino'yu ağırlayacak.

Gruplarında ilk 4 sırada yer alan takımla adını son 16 ekip arasına yazdıracak. İkinci tur ve çeyrek final maçları çift maç eleme sistemine göre oynanacak.

Çeyrek finali geçen takımlar adını Dörtlü Final'e yazdıracak. Dörtlü Final ise 4-6 Mayıs 2018'de düzenlenecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.