1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD ve Kanada’da Arakan protestosu
ABD ve Kanada’da Arakan protestosu

ABD ve Kanada’da Arakan protestosu

Myanmar yönetiminin Arakan'da Müslümanlara yönelik katliamları dün ABD'nin Chicago kentinde ve Kanada’da protesto edildi.

A+A-

Chicago’da, Amerikalı Müslümanların çoğunlukta olduğu yüzlerce gösterici, kentteki Federal Plaza önünde toplanarak, dünyayı, Myanmar hükümetini durdurmaya çağırdı. Kentte faaliyet gösteren birçok grubun desteklediği gösteride, çok sayıda konuşmacı tepkisini dile getirdi.

Konuşmaların ardından plaza önünde yürüyüş gerçekleştiren protestocular; "Rohingyalara özgürlük", "Rohingya katliamına son" ve "Adalet istiyoruz hem de şimdi" şeklinde sloganlar attı. Gösteri sırasında taşınan; "Rohingyalara adalet", "Arakan'daki çocuk cinayetlerine son" ve "Rohingyalar insan değil mi?" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Gösteri yaklaşık 2 saat sürdü. Bölgeden geçen çok sayıda araç sürücüsü ve yaya da göstericilere destek verdi.

KANADA'DA ARAKAN PROTESTOSU

Myanmar'daki Arakan Müslümanlarının maruz kaldığı katliamlar, Kanada'nın Toronto kentinde toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Toronto'daki Ontario Eyalet Parlamentosu bahçesinde toplanan binlerce Myanmarlıya, şehirde yaşayan diğer Müslüman topluluklar ile Kanada Birleşik Hristiyanlar Federasyonu da destek verdi. Parlamento binası önünde, Arakan'daki yakınlarının yaşadığı katliamları anlatan Myanmarlılar, Kanada hükümetini sorunu çözmede daha etkili davranmaya çağırdı.

Protestoyu organize eden Huwaida Pervez-Khan, gösteri sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'ye teşekkür etti. Pervez-Khan, "Türkiye’nin Arakan için yaptıklarını unutamayız." dedi.

25 AĞUSTOS’TAN BU YANA BİNLERCE MÜSLÜMA ÖLDÜ

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan'da sivillere yönelik saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti.

Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor. Saldırılarda 150'den fazla köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor.

Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz yoluyla Bangladeş'e geçiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.