1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım açıklaması
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım açıklaması

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden Rusya'ya ticari ilişkileri hedef alan yeni yaptırımlar planladıklarını açıkladı. Ukrayna, Rusya'nın Belarus'u da savaşa sürüklemek için provokasyon yaptığını öne sürdü.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden Rusya'ya yeni yaptırımlar planladıklarını açıkladı. Yeni yaptırımların "kalıcı normal ticari ilişkiler" statüsünü kaldırmayı da içereceğini söyleyen Biden, "Özgür dünya Putin'le yüzleşmek için bir araya geliyor" dedi. Ticari ilişkilerde büyük bir değişiklik yaratacak "En çok tercih edilen ulus" statüsünü iptal eden kararın, AB ve G7 ülkeleri ile koordineli olarak alındığı bildirildi. Rusya'nın "en çok tercih edilen ulus" statüsünün kaldırılması ABD ve müttefiklerinin, bazı Rus ürünlerinin ithalatına daha yüksek tarifeler uygulamasına imkan verirken Rus ekonomisinin de izolasyonunu artırıyor.
Ayrıca Biden Rusya'nın kimyasal silah kullanması durumunda "çok ağır bir bedel" ödeyeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.