1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. ABD'den üçüncü doz Pfizer aşısının yaşlılar ve risk grubundakilere uygulanmasına onay
ABD'den üçüncü doz Pfizer aşısının yaşlılar ve risk grubundakilere uygulanmasına onay

ABD'den üçüncü doz Pfizer aşısının yaşlılar ve risk grubundakilere uygulanmasına onay

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Pfizer-BioNTech aşısının üçüncü dozunun yaşlılar ve risk grubundakilere uygulanmasına onay verdi.

A+A-

Üçüncü doz Koronavirüs (Covid-19) aşısına gerek olup olmadığına dönük tartışmalar sürerken ABD'de yaşlılar ve risk grubundakilere takviye doz uygulanmasına onay çıktı.

Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), yayımladığı yazılı açıklamada, "Bugün, ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısının acil kullanım onayını, birincil serinin tamamlanmasından en az 6 ay sonra uygulanacak tek bir takviye dozun kullanımına izin verecek şekilde değiştirmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, takviye dozun uygulanacağı gruplar şöyle açıklandı: 65 yaş ve üstü kişiler; Covid-19'u şiddetli geçirme riski yüksek 18 ila 64 yaş arasındakiler; çalıştığı kurum ya da mesleki nedenlerle virüse sık sık maruz kalma riskiyle birlikte hastalığı ağır geçirme riski yüksek olan 18 ila 64 yaş arasındaki kişiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.