1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Acil Durum Hastanesi yüzde 68 dolu!
Acil Durum Hastanesi yüzde 68 dolu!

Acil Durum Hastanesi yüzde 68 dolu!

Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nin kapasitesi yarının üzerine çıktı.

A+A-

Ülkemizde son haftalarda vaka artışındaki trend devam ediyor.

Vaka artışları ile birlikte Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nin kapasitesi yarının üzerine çıkarken Covid-19 nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 6’ya yükseldi.

Bugün itibari ile KKTC’de Covid-19 nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 6.

Yoğun bakımda tedavi gören hastalardan en genci 39 yaşındaki bir erkek hastayken en yaşlısı 79 yaşındaki kadın bir hasta.

Yoğun bakımda aşı yaptırmayan 2 hastanın entübe durumda olduğu aktarılırken diğer 4 hastanın 2’sinin 1 doz diğer 2’sinin ise iki doz aşılı olduğu ifade edildi.

Acil Durum Hastanesi’nde durum ne?

Acil Durum Hastanesi’ndeki doluluk oranı normal seyrinde devam ediyor. 100 yatak kapasitesi olan Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nde 68 kişi tedavi görüyor.

Acil Durum Hastanesi’nde 32 yatağın boş olduğu belirtilirken vaka artışlarının devam etmesi durumda yatak kapasitesinin arttırılabileceğine dikkat çekildi.

1653 hastanın tedavisi devam ediyor…

Öte yandan dün itibari ile KKTC’de 1653 Covid-19 hastanın tedavisi devam ediyor. Ülkemizde salgının başladığı ilk günden bugüne toplam vaka sayısı ise 11 bin 43’e yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.