1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Açlık krizini önlemenin 8 etkili yolu
Açlık krizini önlemenin 8 etkili yolu

Açlık krizini önlemenin 8 etkili yolu

Sofradan henüz iki saat önce kalkmanıza rağmen kendinizi aniden buzdolabı önünde mi buluyorsunuz? Siz de pek çok kişinin ortak derdi olan “açlık krizine” yakalanıyorsanız nedeni, hatalı beslenmeniz sonucu kan şekerinizdeki dalgalanmalar olabilir.

A+A-

Acıbadem International Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş, “Kan şekerinin aniden düşmesi sonucunda tüketilen tatlılar veya fazla besin alımı ise kontrolsüz kilo artışı, diyabet ve çeşitli kardiovasküler hastalıklara yol açabiliyor. Bu nedenle açlık krizlerinin önüne geçmek çok önemli”  dedi. Güneş, bu konuda önemli önerilerde bulundu.

1-Kahvaltıda proteini eksik etmeyin

Hem metabolizmanızı hareketlendirmek hem de gün içinde açlık krizleriyle karşılaşmamak için güne kahvaltısız başlamayın. Beyaz peynir, yumurta veya süt, kaliteli protein kaynakları olarak güzel birer seçenek olabilir.

2-En az 2 kez ara öğün

Düzenli öğün yapmak kan şekerinin gün içinde dengeli seyretmesine yardımcı oluyor. Günde en az 2 kez ara öğün yaparak kan şekeri dengesini sağlamalısınız.

yesil-cay-1.jpg

3-Çubuk tarçınlı yeşil çay için

Yeşil çay ve tarçın insülin seviyesini dengeleyerek kan şekerinin aniden düşmesini önlüyor. Ayrıca tarçın aromatik etkisiyle şeker isteğinin de önüne geçiyor.

4-Canınız tatlı istediğinde meyve yiyin

Gün içinde tatlı yerine 1 orta boy elma veya 4 kayısı veya 1 şeftali veya 1 portakal ya da 15 adet üzüm tüketin.

5-Ceviz, fındık veya badem atıştırın

Acıktığınızda bitkisel yağ içerikleriyle midede uzun süre kalarak tokluk hissi veren ceviz, fındık ya da badem doğru bir seçenek olacaktır.

6-Tahıl yulafıyla ara öğün yapın

Tahıl ve proteinin birleştiği ara öğünler kan şekeri dengenizi koruyarak tokluk hissi veriyor. Örneğin yoğurt ya da sütle yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.

7- 1 bardak kefir

Kefirin faydaları saymakla bitmez ama en önemli yararlarından biri tok tutucu olması ve kan şekerini dengelemesidir. Tadından hoşlanmıyorsanız, çeşitli meyveler ilave ederek kefiri tatlandırabilirsiniz.

8-Su içmeyi unutmayın

Su ihtiyacımızı karşılayamadığımızda beynimiz kendini aç hissedip sinyaller verir. Eğer su içmeyi sevmiyorsanız, suyu limon, elma dilimleri, salatalık ve nane gibi çeşitli aroma vericilerle tatlandırabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.