1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ad Hoc Komite davası 20 Eylül’e ertelendi
Ad Hoc Komite davası 20 Eylül’e ertelendi

Ad Hoc Komite davası 20 Eylül’e ertelendi

Yüksek Mahkeme, Ad Hoc Komitesinin oluşturulmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne ikame edilen davaların bugün tarafların temsilcilerinin mutabakatı ile istidanın 20 Eylül tarihine ertelendiğini duyurdu.

A+A-

Yüksek Mahkeme, Meclis’te oluşturulan Ad Hoc Komitesi ile ilgili 4 Haziran tarihinde CTP ve HP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne davalar dosyalandığını, yürütmeyi durdurma istidası maksatları için 11 Haziran ve 15 Haziran tarihinde tarafların Mahkeme huzuruna çıktıklarını kaydetti.

Yüksek Mahkeme, Ad Hoc Komitesinin oluşturulmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne ikame edilen davaların görülmediği söylemine yönelik yaptığı yazılı açıklamada, bugün tarafların temsilcilerinin mutabakatı ile istidanın 20 Eylül tarihine ertelendiğini duyurdu.

Açıklamada “Davanın daha önce dinlenmeme nedeninin sadece bu belirtilen husus olduğu ve başka bir neden bulunmadığı vurgulanır” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.