1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adayım diyerek aday olunamaz
Adayım diyerek aday olunamaz

Adayım diyerek aday olunamaz

Girne Milletvekili Özdemir Berova, Cumhurbaşkanlığı seçimine dönük UBP içinde yaşanan tartışmalarıdeğerlendirdi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, UBP içinde başlayan adaylık tartışmalarını değerlendiren Girne Milletvekili Özdemir Berova, “Arkadaşlarımız aday olma arzularını dile getirebilir. Ama parti tüzüğümüze göre ‘ben adayım’ deyip de aday olmazlar” dedi.

UBP Girne Milletvekili Özdemir Berova, Haberci TV’de Cüneyt Oruç’un gündeme dair sorularını yanıtladı. UBP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük yaklaşımını değerlendiren Berova, “UBP tarihine baktığımızda UBP aday gösterdiği süreç içinde hep genel başkanlarını aday göstermiştir. Veya bir önceki  dönemde seçilmiş genel başkanlarını daha sonraki  dönemde bağımsız aday olması durumunda desteklemiştir. O yüzden önümüzdeki sürecin nasıl gerçekleşeceğini kesin olarak kestirmek mümkün değildir. Ancak değerli arkadaşlarımız aday olma arzularını dile getirebilir. Ama parti tüzüğümüze göre ‘ben adayım’ deyip de olmazlar. Bu değerlendirme parti meclisi tarafından yapılacaktır. Sayın Genel Başkan, eylül ayının sonundan ekim ayının başında bu sürecin başlayacağını ifade etmiştir. O tarihte adayımız belli olacaktır.” ifadelerini kullandı

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.