1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Afganistan'da camiye bombalı saldırı!
Afganistan'da camiye bombalı saldırı!

Afganistan'da camiye bombalı saldırı!

Afganistan'da Taliban'ın kalesi olarak bilinen güneydeki Kandahar vilayetinde bulunan Şiilere ait camiye bombalı saldırı düzenlendi.

A+A-

Saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Afganistan'dan bombalı saldırı haberi geldi.

Edinilen bilgiye göre, güneydeki Kandahar vilayeti merkezinde bulunan, Şiilere ait en büyük cami olan Fatımiyye Camisi'ne cuma namazı sırasında saldırı yapıldı.

Ölü ve yaralılar var

Saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Taliban güçleri saldırının gerçekleştiği camiye giden tüm yolları kapattı

 

Geçen haftaki saldırıda 46 kişi ölmüştü

Geçen hafta ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde bulunan, yine Şiilere ait bir camiye bombalı saldırı düzenlenmiş, olayda 46 kişi hayatını kaybetmişti.

DAEŞ Üstlenmişti

Kunduz'da meydana gelen saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. ABD öncülüğündeki NATO güçleri ülkeden ayrıldıktan sonra Afganistan'da meydana gelen bombalı saldırılar Celalabad kendinde yoğunlaşmıştı.

Söz konusu saldırıların çoğunu DAEŞ üstlenmişti. Kunduz'daki saldırı ABD sonrası gerçekleşen en şiddetli olay olarak kayıtlara geçmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.