1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ağaoğlu: Bu hukuka aykırı bir uygulama
Ağaoğlu: Bu hukuka aykırı bir uygulama

Ağaoğlu: Bu hukuka aykırı bir uygulama

Trabzonspor, TFF'nin kulüplerin harcama limitlerini yükseltmesini Tahkim Kurulu'na taşıdı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu "Bu yönetmeliğe ve hukuka aykırı bir uygulama" dedi.

A+A-

Trabzonspor Kulübü, (TFF) Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nda değişiklik yaparak 2019-20 sezonu için kulüplerin harcama limitlerindeki kabul edilebilir sapma tutarını yüzde 30’dan yüzde 40’a yükseltmesi kararının ardından Tahkim Kurulu’na başvuruda bulundu. Bu kurala aylar öncesinden uyan kulüplerin başında yer alan Trabzonspor, yapılan değişikliğe ‘adaletsiz bir ortam oluştuğu’ gerekçesiyle itiraz ederek “Bu kabul edilemez bir haksızlık” açıklaması yaptı.

TFF’nin lisans talimatını değiştirmesinin ardından Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise büyük tepki göstererek, “Bu karar Tahkim’den dönerse, gerekirse UEFA’ya ve CAS’a götüreceğiz. Hiçbir karar sezon ortasında değiştirilemez” dedi.

Sezon başındaki lisans talimatında yüzde 30’luk limit artışının bile fazla olduğunu savunan Ahmet Ağaoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Biz Trabzonspor Kulübü olarak harfiyen bu lisans talimatındaki limit çerçevesinde kalarak kadro yapılandırmamızı oluşturarak lisans talimatına da Türkiye Futbol Federasyonu’nun uygulamaya koymuş olduğu lisans talimatına da harfiyen uyduk. Hatta geçen hafta içerisinde tekrar analiz ettirdim Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle de bunu tekrar değerlendirdik ve teyit aldık. Bizim 5-6 milyon liralık bir borçluluğumuzun olduğunu gördük orada… 5-6 milyon liralık borç olduğu ifade edildi. Zaten bizim hesaplamalarımız da o doğrultudaydı. Şimdi bir sezon içerisinde uygulamaya konulan bir kural sezon ortasında değiştirilemez.

Sezon başında bir talimat yayınlıyorsunuz, bu talimatın kurallarını belirliyorsunuz. Uyulmadığı takdirde uygulanacak olan yaptırımları açıklıyorsunuz. Ama daha sezonun ortasına girmeden talimat yürürlüğe gireli 5 ay olmuşken bunu değiştiriyorsunuz. Dahası kuralı ihlal edenlerin lehine değiştiriyorsunuz. Bu yönetmeliğe ve hukuka aykırı bir uygulama… Zaten finansal açıdan çıkmazda olan kulüplerin önünü açarak FFP kurallarına aykırı olarak devam ettiğiniz takdirde ben size ekstra bir limit tanıyorum diye bir şey söz konusu burada. Burada sadece yüzde 10 limit artışı söz konusu değil. Yaklaşık yüzde 30’a varan bir limit artışı söz konusu…”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.