1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ağlayarak cezaevine gittiler
Ağlayarak cezaevine gittiler

Ağlayarak cezaevine gittiler

İbrahim Halil Kaya adına sınava girmek için hazırlık yaparken yakalanan hukuk fakültesi öğrencileri Mert Demir ile Mustafa Yağmurlu, “Ağır bir suç işlemek için teşebbüs” suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Lefkoşa’da, geçtiğimiz yıl, İbrahim Halil Kaya adına sınava girmek için hazırlık yaparken yakalanan Mert Demir ile Mustafa Yağmurlu, “Ağır bir suç işlemek için teşebbüs”ten 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hukuk fakültesi öğrencisi olup aldıkları cezayla eğitim hayatları da olumsuz etkilenecek olan iki genç, karar sonrası gözyaşlarını tutamadı.

Fadıl Aksun’un başkanlığında, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın dünkü karar oturumunda, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Atilla Enver Etkin hazır bulundu. İtham edilen sanıklar, tüm suçlamaları kabul etti.

Yargıç Temay Sağer, sanıkları, kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında, aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bulup, mahkûm ettiklerini açıkladı.

Sağer, hukuk fakültesinde öğrenim gören iki sanığın, geçtiğimiz yıl İbrahim Halil Kaya’nın yerine sınava girmek amacıyla, söz konusu kişinin TC nüfus cüzdanındaki fotoğrafını kesip, Mert Demir’in fotoğrafını yapıştırırken, sınav merkezinin yakınında makas ve yapıştırıcıyla yakalandığını kaydetti.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.