1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Akıncı güven tazelemek için istifa etmelidir”
"Akıncı güven tazelemek için istifa etmelidir”

"Akıncı güven tazelemek için istifa etmelidir”

YDP lideri Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanı Akıncı'yı istifaya davet etti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı’dan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sert eleştiriler geldi.

Başbakan Ersin Tatar’ın ardından kürsüye gelen Arıklı,  Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı yapma zorunluluğu olduğuna vurgu yaparak  “Gönül isterdi ki Hükümet anında Bakanlar Kurulu’nu toplayıp bir destek kararı çıkartsın” dedi.

Cumhurbaşkanı’ndan da aynı desteğin beklendiğini işaret eden  Arıklı, “Cumhurbaşkanı dördüncü gün evlere şenlik bir açıklama yaptı. Keşke hiç yapmasaydı. Adeta Türkiye’ye akıl veriyor. Hangi devlet terör örgütleri diyalog kurmuş? Bir yıl içinde değişen nedir? Sayın Cumhurbaşkanı seçimlere kısa süre kala hem kendi saflarını sıklaştırmayı, hem de en büyük rakibinin partisinin içinde gedik açmayı hedefliyor” dedi.

“Herkes safını belirlemek durumunda. Ya Mehmetçik’in yanında, ya da teröristin yanında olacağız” ifadelerini kullanan YDP lideri, “Sayın Cumhurbaşkanı davaya ihanet niteliğinde bir açıklama yapmış olabilir ama konumu gereği devlete saygı duyan herkes o makama saygılı olmak durumundadır. Cumhurbaşkanı’nın bundan böyle 3’lü zirvede veya 5’li zirvede yer alması doğru değildir. Güven tazelemek için istifa etmelidir” çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.