1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. AKP'li danışmana hapis cezası
AKP'li danışmana hapis cezası

AKP'li danışmana hapis cezası

AKP'li danışman Hamza Türkoğlu, FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

FETÖ'nün haberleşme ağı "Bylock" kullancısı olduğu tespit edilen AKP'li danışman Hamza Türkoğlu, FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Türkoğlu, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonda göz altına alınmıştı. AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, danışmanının daha önce özel bir firmada çalıştığını söylemiş, o firmanın da FETÖ’den kapanan bir kolej olduğu ortaya çıkmıştı. AKP İl Başkanı Kadem Mete'nin bir süre danışmanlığını yapan Hamza Türkoğlu'nun, FETÖ kurumu olan ve KHK ile kapatılan Özel Ufuk Kolejinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen Hamza Türkoğlu yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bylock kullandığı tespit edilen eski danışmanın twitter paylaşımlarını kısa süre önce silmesi de dikkat çekmişti. Danışman Hamza Türkoğlu hakkında AKP’li başkan, “Sıkıntılı durumunu öğrendiğimizde işine son vermiştik” demişti.

Murat Sökdü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.