1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Akşener: Artık vakit hesap vakti, sandık vakti, seçim vakti
Akşener: Artık vakit hesap vakti, sandık vakti, seçim vakti

Akşener: Artık vakit hesap vakti, sandık vakti, seçim vakti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Artık vakit hesap vakti, sandık vakti, seçim vakti" dedi.

A+A-

Akşener, TBMM'de İYİ Parti'nin grup toplantısında konuştu.

Akşener, Merkez Bankası'ndaki görevden almalarla ilgili olarak, "Merkez Bankası başkanları sayın Erdoğan sayesinde mevsimlik işçi oldular. Yazlık ayrı, kışlık ayrı" dedi.

Dövizdeki yükselişi eleştiren Akşener, "Kurdaki 1 liralık artış dış borcumuzu da 450 milyar lira artırıyor. Bu borç elektrik, doğalgaz, giyim kuşam fiyatları artacak, öyle ödenecek. Faturayı millet olarak hepimiz ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Akşener, "Milletimiz bu gidişe daha fazla tahammül edemez. Artık vakit hesap vakti, sandık vakti, seçim vakti, artık vakit iyilerin vakti" diye konuştu.

Akşener'in açıklamaları şu şekilde:

'Merkez Bankası başkanları mevsimlik işçi oldu'

Faizler ve enflasyon tavan, dolar 10 liraya koşuyor, işsizlik alıp başını gitmiş, herkes perişan. İşte size partili cumhurbaşkanlığı ile uçan Türkiye. Bu olağanüstü yönetim performansı yetmiyormuş gibi kendisi adeta dolaptaki yazlıklar ve kışlıkları değiştiriyor gibi Merkez Bankası başkanlarını değiştirdi. Merkez Bankası başkanları sayın Erdoğan sayesinde mevsimlik işçi oldular. Yazlık ayrı, kışlık ayrı. Son olarak, geçen hafta faiz indirimine mesafeli duran kurul üyelerine de el attı. Kaçınılmaz etki olarak dizginlenemeyen dolar kuru ile milletimizi baş başa bıraktı. Sen bildiğini okumaya, sorunları çözmek yerine halının altına süpürmeye devam ettikçe dolar artıyor. Milletimizin alım gücü düşüyor, esnafımız sattığının yerine yenisini koyamıyor. Orta ölçekli firmalarımız zora giriyor. Servetimiz el değiştiriyor. Milletimiz perişan oluyor.

'Rezevrler Merkez Bankası'nın değil'

Bunlar olurken Maliye Bakanı ortada yok, sen sadece seyrediyorsun. Merkez Bankası Başkanı da seyrediyor. Bu arkadaş 125 milyar dolar rezervimiz var diyor, o zaman müdahale etsene kardeşim. Edemez. Çünkü rezervler Merkez Bankası'nın değil. 128 milyar doları çatır çatır yediler. Merkez Bankası da tam takır kuru bakır kaldı. Şu anda net rezerv maalesef eksi 43 milyar dolar. Merkez Bankası bugün dükkanı kapatacağım dese 43 milyar dolar paraya ihtiyacı var. Bugün burada yine tekrar ediyorum. Merkez Bankası gücünü itibarından alır, itibarı da bağımsızlığından gelir.

Sayın Erdoğan, partili cumhurbaşkanı olarak göreve geldiğinden bu yana ülkemizin dış borcu tam 2 trilyon lira arttı. Peki bu borç nasıl ödenecek? Ürün, gıda, doğal gaz ve elektrik, giyim kuşam fiyatları artacak öyle ödenecek. Onların cebinden kuruş çıkmayacak. Lüks hayatları sürecek, faturayı millet olarak ödeyeceğiz. Milletçe bize bu faturayı kesen de ödeten de bizzat sayın Erdoğan'dır. 2018'de aldığı yetkiyle sefa süren de milletimizin güvenini boşa çıkartan da sayın Erdoğan'dır. Artık milletin yakasından düşme vakti geldi çattı. Haydi sayın Erdoğan vakit tamam. Çırpınmanın, çamura yatmanın alemi yok. Artık vakit hesap, sandık, seçim vakti.

'Faturayı millet olarak hepimiz ödeyeceğiz'

Sen faizleri düşürdün, risk primi arttı, tahvil faizleri arttı, dış kaynak için ödenecek faiz arttı. Devlet bütçesinden sadece bu yıl 200 milyar lira faiz ödemesi yapılacak. Bu Türkiye'de kayıtlı 22 milyon çalışanın vergilerinden daha yüksek. Yani verginin tamamı faize gidecek. Kurdaki 1 liralık artış dış borcumuzu da 450 milyar lira artırıyor. Bu borç elektrik, doğalgaz, giyim kuşam fiyatları artacak, öyle ödenecek. Faturayı millet olarak hepimiz ödeyeceğiz.

AK Parti’nin başımıza bela ettiği bu ucube sistem nedeniyle Türkiye bugün istihdam kriziyle karşı karşıya. 2018 yılından bu yana çalışan kişi sayımız 667 bin azaldı. İşsiz sayımız da 678 bin arttı. İş gücüne katılma oranımız 2,5 puan azaldı.

'Paralı askerlik, istedikleri bu'

Türk Ordusu'nun sabit subayı, sabit askeri olmasını arzu etmiyor bu arkadaşlar. İster general, ister albay, ister yarbay olsun o eğitim sisteminden geçmiş o ruhu almış, bu ülkenin bir çakıl taşını canından aziz bilmiş, sınırları koruma konusunda hassasiyeti en yüksek seviyeye çıkmış, ülkesi için canını cebine koymuş kişilere bu arkadaşların ihtiyacı yok. Sözleri verirler seçim zamanları, sonra unutuldu. Astsubaylar meselesi kesinlikle unutulmaya devam edilecektir ama astsubaylar bizim için ordumuzun şerefli emektarlarıdır. Bu sorunların takipçisi olacağız. Mevcut iktidar gereğini yapmazsa, seçimden sonra biz yapacağız. Paralı askerlik, istedikleri bu.

Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimiz 2018 yılından bu güne kadar çalışma çağındaki nüfusumuz 3 milyon artarken, çalışan kişi sayımız 667 bin azaldı. İşsiz sayımız da 678 bin arttı. İş gücüne katılma oranımız 2,5 puan, istihdam oranımız ise 3,4 puan azaldı.

Türkiye F-35 projesinden çıkartıldı. Yaklaşık 11 milyar dolarlık kayba uğradı. S-400 işinin bize maliyeti 13,5 milyar dolar. Bunun karşılığında ise dekoratif roketlerimiz ve F-35’lerin de posterleri kaldı.

TÜGVA gibi ne dolaplar çevirdiği daha yeni açığa çıkmaya başlayan vakıf görünümlü alengirli yapılar güçlenmeye başlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.