1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Alamayan göç ediyor”
“Alamayan göç ediyor”

“Alamayan göç ediyor”

Kilitkaya Muhtarı Ahmet Tumbo, birçok kez dilekçe yazmasına ve ihtiyaç olmasına rağmen köye kırsal kesim arsası verilmediğini ifade etti

A+A-

Kilitkaya Muhtarı Ahmet Tumbo, talep olmasına ve defalarca dilekçe yazmasına rağmen, köyde kırsal kesim arsası dağıtılmadığını söyledi. Muhtar Tumbo, arsa alamayan gençlerin köyden göç ettiğini belirtti. Bölgede mandıra yeri verilmediğine de dikkat çeken Tumbo, imkânı olan hayvancının köy içinden çıktığını belirtti. Tumbo, harap haldeki okulun köye kazandırılması için 2 yıldan beri icraat yapılmadığını da aktardı.

“Talebe rağmen verilmiyor”

“Köyümüzde kırsal kesim arsası son zamanlarda dağıtılmadı. En son 25 yıl önce verildi. Evini yapan yaptı, yapamayan yapamadı. Yaklaşık 10-12 tane yapıldı. Alıp yapacak olana da vermiyorlar. Boşta duran yer de var. Kaymakamlığa ve belediyeye çok defa dilekçe verdim. Şu an yine talep var ama buna rağmen verilmiyor.”

“Alamayan göç ediyor”

“Boşta duran kırsal kesim arsalarının altyapısı yok. Biz Büyükkonuk’a bağlıyız. Önceki yıl sözde Büyükkonuk’ta verildi ama kimse arsasının yerini bilmiyor, bu da başka bir sorun. Kırsal arazi alamayanlar köyden göç ediyor. Şu an verilse en az 10 kişi ev yapmaya başlayabilir.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.