1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın fiyatları ne kadar?
Altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar?

Gram altın 462 lira seviyelerinde işlem görüyor. Çeyrek altın 755 lira, Cumhuriyet altını 3.110 liradan satılıyor. Altın fiyatlarında son durum nasıl? Çeyrek altın fiyatı ne kadar? İşte güncel altın fiyatları...

A+A-

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe 462 lira seviyelerinde başladı.

Dün, dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 460,3 liradan tamamladı.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 755 lira, Cumhuriyet altını 3110 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda 1.842 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, dolar endeksindeki düşüş eğilimine karşın yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısının bu ay içinde başlayacağı beklentisinin altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

Bugünün veri gündeminde, yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Almanya'da fabrika siparişleri ve ABD'de istihdam raporundaki verilerin öne çıktığını belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.800 doların destek, 1.850 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.
 

ASGARİ ÜCRETTE ZAM PAZARLIĞI MARATONU BAŞLIYOR

2021 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ilki, Aile, Çalışma ve

Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğinde yapılıyor.

İlk toplantı, pandemi önlemleri çerçevesinde bugün online olarak yapılacak.

İşçi ve işveren temsilcisi TİSK ve Türk-İş ev sahipliğinde diğer toplantıların yöntemi ise ilerleyen günlerde netleşecek.

7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücrette 2021 rakamının belirlenmesi için Aralık ayı boyunca en az dört toplantı yapılması bekleniyor.

İşçi, işveren ve hükümet adına beşer temsilciden oluşan komisyon, halen net 2 bin 324 Lira olan asgari ücretteki artış oranını belirleyecek.

Uzmanlar, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısına ilişkin haber akışının yanı sıra jeopolitik ve siyasi gelişmelerin de piyasaların odağında yer aldığı bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.