1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. Android, iOS'i tahtından indirdi!
Android, iOS'i tahtından indirdi!

Android, iOS'i tahtından indirdi!

Android, kullanıcı sadakati konusunda iOS'i yıllar sonra tahtından indirmeyi başardı.

A+A-

Ender Öztürk

Apple, iOS işletim sisteminin kullanıcı sadakati ile yıllardır listenin zirvesinde yer alıyordu. Ancak son iOS güncellemeleri ile yaşanan sorunlar ve bataryası yıpranan iPhone'ların güncellemeler ile yavaşlatılması gibi olumsuz olaylar, Apple'ın unvanını kaybetmesine neden oldu.

Büyük firmaların önem verdiği kullanıcı sadakati hususunda bugün büyük bir değişim yaşandı. Consumer Intelligence Research Partner'ın yaptığı araştırmalarda; Android kullanıcılarının sadakatinin yıllar içerisinde artış gösterdiği ve bu artışın 2017'de tavan yaptığı ortaya çıktı.

Android kullanıcılarının %91'i bir sonraki telefon tercihinde yine Android'i seçerken, iOS cephesinde ise bu oran %86'ya kadar gerilemiş durumda. Yani iPhone kullanıcıları telefon değiştirmek istediklerinde artık tercihlerini Android'den yana kullanıyor.

Kullanıcı sadakati en yüksek unvanını iOS'in elinden alan Android'in bu yükselişine Android P ile devam edeceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.