1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ankara’nın Maraş oyunu
Ankara’nın Maraş oyunu

Ankara’nın Maraş oyunu

Başbakan Tatar dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, hükümetin Maraş ile ilgili Ankara’yla danışarak açılım yapacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

A+A-

ANKARA İLE BİRLİKTE: Tatar: Kapalı Maraş’ın statüsünün netleşmesi için KKTC ve Ankara birlikte hareket etme kararı aldı. Buna göre, ilk KKTC’den uzman bir ekip Maraş’a girecek, taşınır ve taşınmaz mülklerin listesini çıkaracak

 MÜLKİYET DURUMU: Özersay: Hükümet olarak envanter çalışması ertesinde atacağımız bir sonraki adımda kapalı Maraş’ın eski sakinlerinin ve Vakıflar İdaresi’nin mülkiyete dair hak ve menfaatlerine halel gelmeyecek şekilde hareket edeceğiz

 Maraş açılımı ilgili  konuşan Başbakan Ersin Tatar, “Yıllardan beri Maraş kapalı. Gerçekten de büyük bir merakla nasıl bir politika izleneceği beklenmekteydi. Hükümetimiz böyle bir adım atmayı düşünmüştür. Sayın Dışişleri Bakanımız da bu çalışmayı hazırlamıştır. Orada ‘envanter çalışması’ dediğimiz de yüzlerce otel, çok sayıda arazi ve Osmanlı tapusu halinde tartışma konusu olan bir takım vakıf arazileri ve bu envanterlerin ortaya çıkması ve dolayısıyla bizim de iddialarımızla orada başlatılacak olan bir takım inşaat ve yapılaşma gündemimizdedir.” ifadelerini kullandı.

 Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.