1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anlaşmadan ayrıldılar
Anlaşmadan ayrıldılar

Anlaşmadan ayrıldılar

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında düzenlenen kritik zirve, yüksek beklentilere rağmen herhangi bir anlaşma olmadan sonuçlandı

A+A-

ABD ile Kuzey Kore arasındaki son yıllardaki en büyük yakınlaşma girişimi büyük beklentilere rağmen hüsranla sonuçlandı. ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim’in Vietnam’ın başkenti Hanoi’deki görüşmesi yarıda kesildi. Trump zirveye ilişkin konuşmayı tek başına yapmak zorunda kaldı. Kuzey Kore’nin nükleer reaktörleri kapatma karşılığında yaptırımların tamamının kaldırılmasını talep ettiğini söyleyen Trump, “Bizse, bunu yapmaya niyetli değildik. Bu nedenle anlaşamadık. Herhangi bir şey imzalamanın iyi bir fikir olmayacağında karar kıldık” ifadelerini kullandı.

‘BANA SÖZ VERDİ’

Trump, Kim’in kendisine daha fazla nükleer test yapmayacağı yolunda söz verdiğinin altını çizerek, “Kendisine ve sözüne güveniyorum, görüşmeye devam edeceğiz” dedi. Masadan anlaşma olmadan kalkmalarına rağmen görüşmenin dostane bir atmosferde geçtiğini dile getiren Trump, kimsenin masadan kızgın bir şekilde ayrılmadığını, iyi ilişkilere sahip olduklarını söyledi. ABD lideri, görüşmenin ardından Vietnam’dan ayrıldı, Kim ise resmi ziyarette bulunmak için 2 Mart’a kadar Vietnam’da kalacak.

Trump, Vietnam’daki ikinci görüşmenin ardından üçüncü kez bir araya gelip gelmeyecekleri konusunda Kuzey Kore lideri Kim ile ‘yeni bir zirve için sözleşmediklerini’ söyledi. Trump ile Kim, 12 Haziran 2018’de Singapur’da yapılan tarihi zirvede ilk kez bir araya gelmiş ve kapsamlı bir anlaşmaya imza atmıştı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.