1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Anne ile babasının evine geceleyin girip, bir adet televizyon çaldı
Anne ile babasının evine geceleyin girip, bir adet televizyon çaldı

Anne ile babasının evine geceleyin girip, bir adet televizyon çaldı

Lefkoşa’da bulunan ailesinin evine gizlice girerek, televizyon çalan Hasan Özkural hakkındaki dava karara bağlandı.

A+A-

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanık, 10 ay hapse mahkûm edildi.  Başkan Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’tan oluşan heyetin verdiği kararı Barkın okudu.

Barkın, sanığın Lefkoşa’da anne ile babasının evine geceleyin girip, bir adet televizyon çalarak, “Geceleyin ev açma” suçunu işlediğini söyledi. 

Yargıç, sanığın işlediği suçun 10 yıla kadar hapis öngördüğünü ifade etti.

Yargıç Barkın, bu tür suçların toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu ifade etti.

Barkın, sanığın girdiği evin anne ve babasına ait olmasının suçun vahametini azaltmadığını belirtti. Yargıç Barkın, sanığın davalarını kabul etmesini, adaletin erken tecellisine katkı koymasını lehine değerlendirdiklerini belirtti. Yargıç Barkın, tüm olgular ışığında sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup, 9 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.