1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Arıklı: İskan Aruk’un vefatı sonrası T&T’ye soruşturma açıldı
Arıklı: İskan Aruk’un vefatı sonrası T&T’ye soruşturma açıldı

Arıklı: İskan Aruk’un vefatı sonrası T&T’ye soruşturma açıldı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, havalimanı işletmecisi T&T’ye, 'olayda ihmal olup olmadığının sorgulanabilmesi açısından' soruşturma açıldığını belirterek, “Soruşturma sonrasında gereken ceza uygulanacak” dedi.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Gündem Kıbrıs’ta yayınlanan “Çiğdem Aydın’la Günaydın” adlı programa konuk oldu.

Erhan Arıklı, Ercan Havalimanı'nda geçtiğimiz günlerde yaşanan sağlıkçı ve ambulans sorunu nedeniyle ‘geç müdahale’ sonucu hayatını kaybeden 57 yaşındaki İskan Aruk’un vefatıyla igili açıklama yaptı.

“İSKAN ARUK’UN VEFATIYLA İGLİLİ T&T’YE SORUŞTURMA AÇILDI”

Havalimanının işletmecisi, Taş Yapı firmasının sahibi Emrullah Turanlı'nın büyük ortağı olduğu T&T’ye, olayda ihmal olup olmadığının sorgulanabilmesi açısından soruşturma açıldığını belirten Arıklı, “Soruşturmanın neticesine göre açıklama yapmak çok daha doğru olacak” diye konuştu.

Arıklı, T&T’nin havalimanında ambulans bulundurmak zorunda olduğunu vurgulayarak, “Soruşturma sonrasında gereken ceza uygulanacak” ifadelerini kullandı.

“ÜÇ TANE YENİ HAVAYOLU ŞİRKETİ TESCİL BAŞVURUSUNDA BULUNDU”

Havayolu şirketlerinin tescil başvurularıyla ilgili de konuşan Arıklı, üç tane yeni havayolu şirketinin KKTC’ye tescil başvurusunda bulunduğunu belirterek, “Yaklaşık 1 aydır Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bunları değerlendiriyor” dedi.

Arıklı, 30 Ocak Pazartesi günü Ankara’ya gideceğini ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti.

“NE KADAR ÇOK TALEBİ KARŞILAYAN ARZ OLURSA O KADAR BİLET FİYATLARI AŞAĞIYA DÜŞER”

Rekat ortamı oluşturulmazsa bilet fiyatlarının düşmesinin beklenemeyeceğini dile getiren Arıklı, “Ne kadar çok talebi karşılayan arz olursa o kadar bilet fiyatları aşağıya düşer” ifadelerini kullandı.

Arıklı, mevcut bilet fiyatlarıyla KKTC’de turizmin ve yükseköğrenimin geliştirilemeyeceğine vurgu yaparak, “Bu konuda canla başla çalışıyoruz” diye konuştu.

“KKTC’YE AİT HAVAYOLU ŞİRKETİ BÜROKRATİK ENGELLERDEN DOLAYI KURULAMADI”

KKTC’nin kurmayı planladığı havayolu şirketinin bürokratik engellerden dolayı kurulamadığına işaret eden Arıklı, “Herkesin kafasında Kıbrıs Türk Hava Yolları sendromu var. Bunu da batırırsak altından kalkamayız mantığı var” açıklamasında bulundu.

Arıklı, şu anda 3 tane yeni havayolu şirketinin Kıbrıs pazarına girmeye çalıştığını belirterek, “Biz onların işini kolaylaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

“YENİ ERCAN HAVALİMANI’NIN AÇILIŞINA AZ BİR SÜRE KALDI”

Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışına az bir süre kaldığını kaydeden Arıklı, “Bütün parçalar geldi ve onların montajını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Arıklı, elektrik ihtiyacının giderilmesinin ardından Yeni Ercan Havalimanı’nda deneme seferlerine başlanacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.