1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Arıklı: Kıb-Tek batmış bir kurum
Arıklı: Kıb-Tek batmış bir kurum

Arıklı: Kıb-Tek batmış bir kurum

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kıb-Tek’in neredeyse devletten daha borçlu halde olduğunu ifade ederek, “Kıb-Tek batmış bir kurum” dedi. Arıklı, Kıb-Tek’in tek kurtuluş çaresinin spot piyasadan yakıt almak olduğunu kaydetti.

A+A-

Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu Sabah Postası adlı programa Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı konuk olarak katıldı.

Kıb-Tek’in battığını ifade eden Arıklı, borcunun dokuz milyara yakın olduğunu ancak devletin bütçesinin on sekiz milyar olarak kayda geçtiğini söyledi. Arıklı, Kıb-Tek’in neredeyse devletten daha borçlu halde olduğunu söyledi.

“İhaleler iki şekilde oluyor, birinde gemi opsiyon belgesi istiyorlar, ikincisinde de rafinel opsiyon belgesi istiyorlar” diye konuşan Arıklı, Bakanlar Kurulu’nda adrese teslim iki maddeyi çıkartın dediklerinden ve ihale şartnamesinin bu şekilde hazırlanacağını bildiklerinden bahsetti. Arıklı, “İnşallah olumlu bir fiyat ortaya çıkar ve bizde bu kabustan kurtuluruz” dedi.

“KIB-TEK’İN KURTULUŞ ÇARESİ SPOT PİYASADAN YAKIT ALMAK”

Kıb-Tek’in tek kurtuluş çaresinin ise spot piyasadan yakıt almak olduğunu söyleyen Arıklı, “Siz diyorsunuz ki ben ne kadar olsa da italyan borsa fiyat üzerinden ödeyeceğim” diyerek, İtalyan borsa fiyatının altı yüz dolar olduğunu vurguladı. Arıklı, aynı Fuel-Oil’in üç yüz dolarada, iki yüz dolarada olduğunu kaydetti.

Kısa orta ve uzun vadede bir enerji politikası hazırlamaları gerektiğini de ifade eden Arıklı, enterkonnekte sisteminin ülkeye gelmesi gerektiğini söyledi.

Haberin devamı için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.