1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Arıklı: “Siz kabul etseniz de etmeseniz de KKTC tanınacak”
Arıklı: “Siz kabul etseniz de etmeseniz de KKTC tanınacak”

Arıklı: “Siz kabul etseniz de etmeseniz de KKTC tanınacak”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, “Siz kabul etseniz de etmeseniz de KKTC tanınacak” diye konuştu...

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda 'bütçe maratonu' sürüyor. Mecliste söz alan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, KKTC’de yaşayan Türklerin kim olduğunu anlamak için Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasına bakmak gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’nın nasıl tanımladığını aktaran Arıklı, bugünkü konuşmalarda iki devletli çözüme Kosova modelini örnek olarak gösterdiklerini, ancak bir çok milletvekilinin buna karşı çıktığını, ancak bu modelin Kıbrıs için önerdikleri modele bire bir uyduğunu dile getirdi. “KKTC siz kabul etseniz de etmeseniz de tanınacak” diyen Arıklı, konuşmasını “KKTC size rağmen yaşayacak” ifadeleriyle sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.