1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Asgari ücret masası 13 Mayıs’a kadar toplanmalı”
“Asgari ücret masası 13 Mayıs’a kadar toplanmalı”

“Asgari ücret masası 13 Mayıs’a kadar toplanmalı”

Asgari ücret 2024 yılının Ocak ayında net 24 bin, brüt 27 bin 587 TL olarak açıklanırken Bakan Sadık Gardiyanoğlu’nun hayat pahalılığının 4 ayda bir asgari ücrete yansıtılacağını söylemesi, nisan ayının sonunda, gözleri Asgari Ücret masasına çevirdi.

A+A-

Asgari ücretliye hayat pahalılığının yansıması konusunda işçi tarafı ısrarlıyken, işveren kesimi ise şimdilik beklemede…

“Taban 4 aylık hayat pahalılığı olacak”… İşçi temsilcisi Ahmet Serdaroğlu, yasaya göre asgari ücret masasının en geç 13 Mayıs’ta toplanması gerektiğini vurguladı. 3 aylık hayat pahalılığının yüzde 16,11 olduğunu anımsattı. Serdaroğlu, masadaki tavırlarını “Taban rakamımız 4 aylık hayat pahalılığı olacak.” ifadeleriyle açıkladı.

“Önce bir rakamlar çıksın”… İşveren tarafı adına konuşan Ali Başman, asgari ücret toplantısı hakkında Bakanlık’tan veya herhangi bir yerden kendilerine bilgi gelmediğini belirterek, etrafta çok fazla bilgi kirliliği olduğunu kaydetti. “Önce bir rakamlar ortaya çıksın.” diyen Başman, masaya çağrıldıkları an orada bulunacaklarını söyledi.

Haberin devamı için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.