1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Asgari ücretli kurban kesemedi
Asgari ücretli kurban kesemedi

Asgari ücretli kurban kesemedi

Yaşanan ekonomik sıkıntı kurban kesimlerine de yansıdı...

A+A-

Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, bu yıl Kurban Bayramı’nda 6 bin küçükbaş hayvan, 500 de büyükbaş hayvan kesildiğini söyledi.

Geçmiş yıllara göre bu yıl daha az hayvan kesildiğini söyleyen Naimoğulları, bunun nedenini ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara bağladı.

Gelir düzeylerine göre hayvan fiyatlarının vatandaşa yüksek geldiğini belirten Naimoğulları, yine de küçükbaş hayvan satışlarında son iki günde ciddi bir hareketlenme yaşandığını ifade etti.

15 mezbahanın bayram süresince hizmet verdiğini ifade eden Naimoğulları, kaçak kesimin en düşük seviyede kaldığını da vurguladı

ASGARİ ÜCRETLİ KURBAN KESEMEDİ

Kurban Bayramı’nda bu yıl özellikle asgari ücretlilerin kurbanlık hayvanların yanına dahi yanaşamadığı belirtildi. Bu bayramda kurban kesimlerinin geçmiş yıllara göre oldukça düştüğü gözlemlenirken, orta gelir ve üzerindeki düzeyde kazanca sahip ailelerinin kurbanlık hayvan alabildiği saptandı.

Yaptığımız araştırmada, küçükbaş kurbanlıkların fiyatlarının bin 500 TL’den başladığı, bunun da 2 bin 958 TL asgari ücret alan vatandaşların kurbanlıklardan uzak durmasının en önemli nedeni olduğu görüldü

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.