1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3.  “Aşırı yoğunluk bahane edilerek özelleştirmeye yöneliyorlar”
 “Aşırı yoğunluk bahane edilerek özelleştirmeye yöneliyorlar”

 “Aşırı yoğunluk bahane edilerek özelleştirmeye yöneliyorlar”

Kıbrıs İlim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı, Ekonomist Prof. Dr. Erdal Güryay, özelleştirme girişimleriyle ülkenin hiçbir şekilde kalkınamayacağını belirterek, özelleştirmenin KKTC gibi küçük ülkelere yarardan ç

A+A-

Kıbrıs İlim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Dekan Yardımcısı, Ekonomist Prof. Dr. Erdal Güryay, Bakanlar Kurulu’ndan çıkan araç muayene istasyonlarının oluşturulması için ihaleye çıkarılması ve işletme hakkı devri yönteminin izlenmesinin kararlaştırılması kararını Yeni Bakış’a değerlendirdi. Güryay, ülkede şimdiye kadar yapılan özelleştirmelerin doğurduğu sonuçlar, özelleştirme düşüncesinde etkili unsurlar, özelleştirmelerin küçük ülkelerdeki yansıması konularındaki düşüncelerini dile getirdi.  

 “Aşırı yoğunluk bahane edilerek özelleştirmeye yöneliyorlar”

Araç muayene işlemlerinin özelleştirilmesi noktasında aşırı yoğunluğun bahane edildiğini dile getiren Güryay, bu nedenle hükümetin, bu kurumları özel sektöre devredilmesinden yana olduğunu vurguladı. Güryay, özelleştirilme noktasında fiyatları kimin belirleyeceğinin önemine işaret ederek, bu fiyatları devletin belirlemesi durumunda büyük bir sorunun meydana gelmeyeceğini söyledi.

“ Araç Muayene Dairesi’nin özelleştirilmesi her protokolde vardı”

Güryay, bakanlar kurulundan çıkan sonuca göre araç muayene istasyonlarının kurulması için ihaleye çıkılacak olmasının  özelleştirmeye yönelik bir girişim olduğunu açıklayarak, Türkiye ile yapılan tüm protokollerde bu gibi  özelleştirmelerden söz edildiğini belirtti. Güryay, bu son protokolde de bu konunun yer aldığını ifade etti. Güryay, Araç muayene işlemlerine yönelik girişimlerin özelleştirme düşüncesinden kaynaklandığını söyledi.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.