1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Atakan, “t” izinleri konusundaki iddiaları da yalanladı
Atakan, “t” izinleri konusundaki iddiaları da yalanladı

Atakan, “t” izinleri konusundaki iddiaları da yalanladı

Atakan, Ercan Havaalanı inşaatında Mayıs 2020 tarihinden daha ileri bir gecikmeyi kabul etmeyeceklerini kaydetti

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Ercan Havaalanı inşaatında Mayıs 2020 tarihinden daha ileri bir gecikmeyi kabul etmeyeceklerini kaydederek bununla ilgili sözleşme çerçevesinde var olan tüm haklarını kullanacaklarını belirtti.

25 yıllık Ercan kira süresinin 4 yıl uzatılmasına ilişkin de açıklamada bulunan Atakan, 2 önceki hükümet döneminde, bir ek sözleşme çerçevesinde yapıldığını ve geciken yer teslimi, buna bağlantılı olarak inşaatın gecikme süresinin hesaplanarak böyle bir formülasyon bulunduğunu kaydetti. Atakan, “Olması gereken bu muydu? Tartışılır, o dönemdeki yöneticiler bu yönde bir karar aldı ama bu daha farklı bir formülasyonla farklı şekilde çözülürdü bana göre” dedi.

Bakan Atakan, günün sonunda çeşitli hesap uzmanlarının, aslında bir hesaplama yapıldığında bunun problem yaratacak sonuçlara da ulaşabileceğini dile getirdiğini zaten bununla ilgili de mevcut bir soruşturma olduğunu dile getirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, “t” izinleri konusundaki iddiaları da yalanladı. Atakan, ““T izinleri havada uçuşuyor, her önüne gelen T izni alıyor” gibi söylemleri basında da okudum. Böyle bir çalışma yok.  İzin Kurulu toplantılarında gündeme alınan dosyaların otomatikman kabul edileceği varsayılıyor, taşımacıların arasında da söylenti oluyor. Bizim yaptığımız başvuru sahibinin menfi veya müspet bir cevabı alabilmesini sağlamaktır, bu da kişinin hakkıdır” diye konuştu.

Atakan, cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki açıklamasında ise “Bu konuda parti meclisi toplantısı yaptık. Opsiyonlar ne olur? nasıl bir yol haritası çizilir? Nasıl bir strateji belirlenir? Noktasında. Tabiî ki biliyorsunuz parti başkanımız sayın Kudret Özersay, siyasi yaşamına Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile başladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da gerekli donanım, gerekli tecrübeye sahip. Dolayısıyla şuanda doğal adaylardan da biri” ifadelerini kullandı.

 Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.