1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Atakan: "Turistler otostop çekiyor, bu bizim için ayıp"
Atakan: "Turistler otostop çekiyor, bu bizim için ayıp"

Atakan: "Turistler otostop çekiyor, bu bizim için ayıp"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, ülkede öğrencilere de turistlere de toplu taşıma hizmeti verilemediğini kaydederek, “Ülkemize gelen turistler otostop çekiyor. Bu da bizim için bir ayıp” dedi.

A+A-

Toplu taşıma için sıfırdan bir çalışma başlattıklarını açıklayan Atakan, “Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olarak bütün ülkenin toplu ulaşımına el atmamız mümkün değil. Şu anda Gazimağusa, Lefkoşa ve Girne belediyeleri ile çalışma başlattık. Pilot uygulamaları hayata geçireceğiz. 2018’de değilse bile bunun sonuçlarını 2019’da göreceğimizi umuyorum” açıklamasında bulundu. 

Sabit kamera cezalarının istenilen hızda dağıtılamadığını, ciddi birikmeler olduğunu da söyleyen Atakan, bunu ortadan kaldırmak için ilgili firmanın yazılım geliştirdiğini açıkladı. Atakan, “Olası ihlallerin anında tespitini sağlayacağız. Sürücü kameraya yazılsın da bu aylar sonra ortaya çıksın... Bu durum son bulacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.