1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ataoğlu: “İlçelerde yazılan cezaları yakında açıklayacağız”
Ataoğlu: “İlçelerde yazılan cezaları yakında açıklayacağız”

Ataoğlu: “İlçelerde yazılan cezaları yakında açıklayacağız”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çevreyi kirletenlere karşı caydırıcı cezalar uygulanmaya başlandığını ve yakında ilçelerde yazılan cezaları açıklayacaklarını söyledi.

A+A-

Ataoğlu, böylelikle çevreyi kirletenlerin deşifre edileceğini ifade etti.

Milletvekillerinin güncel konuşmalar yaptığı Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısı tamamlandı.

ERÇAL ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal çevre konusunda konuştu. Erçal, bu konuda uyarılarda bulunmanın görevleri olduğunu çünkü daha mutlu ve çağdaş ülke yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Çevre ile ilgili bugüne kadar yapılmayanlara dikkat çeken Erçal, özellikle yol boylarında ciddi çevre kirliliğinin olduğunu ancak sorumlu ve muhatap bulamadığını belirtti.

Ülkede çevreye duyarlı insan sayısının azlığına dikkat çeken Erçal, çevre kirliliğinin insan mutluluğuna olumsuz etkileri bulunduğunu, çevreyi kirletenlerin cezalandırılacağı bir yapıya kavuşmasını istedi.

Özellikle Yılmazköy ile Türkeli arasındaki yolda temizlik çalışması yapan az sayıdaki işçiler konuna değinen Erçal, Turizm ve Çevre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı veya belediye tarafından yürütüldüğü belli olmayan çalışmayı eleştirdi.

Yapılan söz konusu çalışmada; oto lastikleri, moloz ve asfalt atıklarının çevrede bırakıldığını ifade eden Erçal, çevre temizliği ilgili çıkılan ihalenin nasıl bir ihale olduğunu sordu ve konuyla ilgili yazılı soru sorduklarını ve cevap beklediklerini kaydetti.

Yol boylarındaki bariyer, trafik uyarı levhaları ve reklam tabelaları konusuna da dikkat çeken Erçal, bunlarla ilgili çevre kirliliği yaratmayacak bir düzenleme istediklerini söyledi.

Erçal, özellikle Alayköy yolu üzerinde uyarılara rağmen reklam tabelaları sayısının arttığına dikkat çekti.

ATAOĞLU: “ERÇAL’A DA GÖNÜLLÜ ÇEVRECİ KARTI VERMEYE HAZIRIZ”

Erçal’ı yanıtlamak üzere söz alan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çevre kirliliği ile ilgili şikayetleri gündeme getiren Erçal’a teşekkür etti.

Çevre kirliliğine karşı yürütülen çalışmalara değinen Ataoğlu, bu kapsamda çevre gönüllülerine kartlar dağıttıklarını ve konuya duyarlılığı nedeniyle CTP Milletvekili Hüseyin Erçal’a da gönüllü çevreci kartı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında müfredata çevreye ilgili ders konduğu ve dersin 9. sınıflarda okutulmaya başlandığını belirten Ataoğlu, bunun yanında ilkokullara çöp bidonları dağıtıldığını ve atılan bu adımların çevreye olan duyarlılığı artıracağına inanç belirtti.

Bakanlığın, sivil toplum örgütleri ve belediyelerle birlikte yürütmekte olduğu çevre temizliğinin de sürdüğünü ifade eden Ataoğlu, bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Çevreyi kirletenlere karşı caydırıcı cezalar uygulanmaya başlandığını ve yakında ilçelerde yazılan cezaları açıklayacaklarını belirten Ataoğlu, böylelikle çevreyi kirletenlerin deşifre edileceğini kaydetti.

Meclis Genel Kurulu’nda güncel konuşmaların ardından yazılı ve sözlü sorulara geçildi ve toplantı sona erdi.

Meclis Genel Kurulu’nun bir sonraki toplantısı 9 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.