1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Avcılara sosyal medya kısıtlaması
Avcılara sosyal medya kısıtlaması

Avcılara sosyal medya kısıtlaması

Avcılar ile çevrecilerin hemfikir olduğu Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nda ilgi çekici değişiklikler var

A+A-

 Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nda yapılan birçok değişiklik dikkat çekici.

Tasarıya göre av tarihlerinin sürelerinde değişikliğe gidildi, avcılara vurulmuş av hayvanları fotoğraflarını sosyal medyada yayınlama yasağı getirildi.

İkinci ince av mevsiminde mevcut yasada bir günde 8 adet avlanabilen fassa 15 adete yükseltildi, 32 adet avlanabilen üveyik 10 adete düşürüldü. Birinci ince av mevsiminde cikla kuşuna 100 adet limiti getirildi.

Mevcut yasada 1 Mart-15 Haziran olan köpek gezdirme yasağı, tasarıda 1 Şubat-15 Temmuz olarak değiştirildi

İçişleri Bakanlığı’nın girişimiyle, çevre örgütleri ile Avcılık Federasyonu arasında 1 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucunda sağlanan uzlaşı neticesinde hazırlanan ilgili yasa tasarısı alt komitede görüşüldükten sonra Cumhuriyet Meclisi’ne sunulacak.
  Çevre örgütleri ve avcılar, Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme (Değişiklik) Yasa Tasarısı’yla ilgili düşüncelerini aktardı.
   Çevrecilere ve avcılara göre tasarı dört dörtlük değil ancak olumlu ilerlemeler mevcut.

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.