1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Avrupa İlaç Ajansı: AstraZeneca ile kan pıhtılaşması arasında bağlantı var
Avrupa İlaç Ajansı: AstraZeneca ile kan pıhtılaşması arasında bağlantı var

Avrupa İlaç Ajansı: AstraZeneca ile kan pıhtılaşması arasında bağlantı var

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) üst düzey yetkilisi Marco Cavaleri, AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı olduğunu, ancak nedeninin henüz netleştirilemediğini açıkladı.

A+A-

EMA Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşı Stratejisi Başkanı Marco Cavaleri, İtalya'da yayınlanan Il Messaggero gazetesine yaptığı açıklamada AstraZeneca aşısıyla kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı olduğunu söyledi.

"Aşı ile bir bağlantısı olduğu açık. Ama hala bu tepkiye neyin sebep olduğunu bilmiyoruz" diyen Cavaleri, "Aşı nedeniyle meydana gelen bu sendromu ayrıntılı olarak tanımlamak için neler olup bittiğine dair kesin bir resim elde etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cavaleri ayrıca, "Aşılananlar arasında, gençler arasında beklediğimizden daha fazla pıhtılaşma vakası var" dedi.

Avrupa ülkelerinde AstraZeneca kullanımı sonucunda artış görülen pıhtılaşma vakaları, aşının güvenilirliğinin sorgulanmasına neden oldu. 

Ancak, İtalya da dahil olmak üzere bazı ülkeler, 'faydalarının risklerden daha ağır bastığını ve kullanımda kalması gerektiğini' açıkladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.