1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Ayaklarım tuttuğu sürece devam”
“Ayaklarım tuttuğu sürece devam”

“Ayaklarım tuttuğu sürece devam”

Munise Burçaklı… 60 yıllık esnaf, Arasta’nın en eskilerinden. Şimdi 78 yaşında, hâlâ günde 10 saat çalışıyor

A+A-

Munise Burçaklı, Kıbrıslının yaygın ifadesiyle Düğmeci Munise, Arasta bölgesinin yaşayan en eski esnaflarından. Yaklaşık 60 yıllık esnaf. Yarım asırdan beri aynı mekânda. Şimdilerde 78 yaşında, hâlâ günde 10 saat işinin başında. “Ayaklarım tuttuğu sürece devam” diyor. Ayakların tutması da önemli, çünkü hep ayakta, dükkâna gelen herkesle bire bir ilgileniyor.

Yerli yabancı, Türk Rum herkesin bildiği, uğradığı daracık mekânda tuhafiye malzemeleri satıyor. Düğmeden kopçaya, gancadan goblene, makastan ipliğe; ne ararsan var. Küçücük, daracık mekânda on binlerce malzeme. “10 bin düğme vardır bu çekmecelerde” dedim; bilinen üslûbuyla “sen bu işten anlaman” dedi. 50 bine yükselttim tahmini, onu da az buldu.

Pazar hariç haftanın 6 günü yaklaşık 10 saat hizmet veren dükkânda ablasının oğlu Metin Ballı da yıllardan beri yardımcısı. Kediler de vazgeçilmezi. Dükkânda ve evde yaklaşık 30 kedi besliyor. “Önce onlar yer, sonra ben” diyor.

16 yaşında başladı, Rana Mısırlızade hayatını değiştirdi

Müşteri yoğunluğunun başlamadığı sabah erken saatlerde, işini sürdürürken sohbet ettik.

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.