1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bağdat'ın "referandumu iptal et" talebine Barzani'den ret
Bağdat'ın "referandumu iptal et" talebine Barzani'den ret

Bağdat'ın "referandumu iptal et" talebine Barzani'den ret

Kerkük'te gerilimi düşürmek için yapılan görüşmenin ardından Kuzey Irak'tan ilk açıklama geldi. Barzani'nin danışmanı Bağdat'ın referandumun iptal edilmesi talebini geri çevirdiklerini söyledi.

A+A-

Iraklı Kürt liderler, Bağdat'a diyalog önerisini yineledi. "Askeri tehditler"e karşı çıkıldığı, her türlü saldırıya direniş gösterileceği ifade edildi.

Kuzey Irak referandumu petrol zengini Kerkük'te Irak ordusu ve Haşdi Şabi milisleriyle peşmerge güçlerini karşı karşı getirdi. 

Bölgede her an bir çatışma çıkacağı endişesi sürerken Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum bir kez daha Kuzey Irak'a gitti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Kürdistan Demokratik Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği yetkilileriyle bir araya geldi. 

Görüşmenin ardından ilk açıklama Barzani'nin danışmanından geldi. Kürt yetkili, Bağdat'ın referandumun iptal edilmesi talebinin geri çevrildiğini söyledi. Kürt yetkili her türlü tehdide direneceklerini ifade etti.

"İRAN SINIRI KAPATTI" İDDİASI

Bu arada görüşme sürerken İran'dan sınırlarla ilgili çelişkili haberler geldi. Tesnim haber ajansı, İran ile Kuzey Irak arasında üç sınır kapısından biri olan "Başmak"ın kapatıldığını duyurdu. 

PEŞMERGEYE VERİLEN SÜRE DOLDU 

İran Dışişleri Bakanlığı ise bu haberi yalanladı. Irak ordusunun çekilmeleri için Kerkük'te peşmerge güçlerine verdiği süre dün gece dolmuştu. Sürenin dolmasının ardından Irak ordusunun kontrolü sağlamak için Kerkük'e girebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.