1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bağımlılıkla mücadeleye darbe!
Bağımlılıkla mücadeleye darbe!

Bağımlılıkla mücadeleye darbe!

Çatalköy’de altyapı hazırlıkları süren “Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi”, UBP-HP koalisyon hükümeti tarafından askıya alındı

A+A-

Sağlık Eski Bakanı Filiz Besim, hükümete kim gelirse gelsin toplumun ihtiyacı olan projelerin tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak, sağlığın siyaset üstü olduğunu söyledi. Besim, sağlığın mutlaka bir devlet politikası olması gerektiğine vurgu yaparak, “Uyuşturucu şu anda dünyanın bir illeti. Bu illet karşısında mücadele edemez oluşumuz aciz bir durum” dedi.

- Besim, ülkenin yıllardır bağımlılıkla mücadele sorunu yaşadığına dikkat çekerek, bakanlığı döneminde bu konuyla ilgili çok uğraş verdiğini belirtti.

- Besim, Sağlık Bakanlığına devredilen Çatalköy’deki yerin “Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi”ne dönüştürülmesine bir buçuk aylık bir süre kala ve Türkiye’den Uzman Doktor Davut Ocak ile sözleşme de imzalanmasına karşın, yeni hükümetin projeyi askıya almasını hayretle karşıladığını kaydetti.

- Besim, “Uzun ve meşakkatli bir çalışma yaptık. Uzman doktor Davut Ocak 10 Haziran’da Barış Ruh’ta göreve başladı. Ancak Bakan Ali Pilli ile görüştüğünü, bir buçuk ayda tamamlanacak olan projenin 2-3 yıl alacağının kendisine söylenmesi üzerine Türkiye’ye geri dönüş yaptığını öğrendim. Dünya uyuşturucu gününde böylesi bir fırsat geri çevriliyor. Bu fırsatı kaçırmamamız gerekirdi. Çok büyük bir ihtiyaçtı” diye konuştu

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum