1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakanlar Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne dava açtı
Bakanlar Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne dava açtı

Bakanlar Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne dava açtı

PCR testi ile insan vücuduna müdahale edildiğini savunan ve test yaptırmak istemediği için avukatlık yapamamakla karşı karşıya gelen Seda Okgül Bakanlar Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne dava açtı.

A+A-

PCR testi ile insan vücuduna müdahale edildiğini savunan ve test yaptırmak istemediği için avukatlık yapamamakla karşı karşıya gelen Seda Okgül Bakanlar Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne dava açtı. Bugün Yargıç Tanju Öncül huzurunda görülen ve yaklaşık iki saat süren dava, davalı tarafın yeni tanıklarının dinlenmesi talebiyle 7 Aralık Salı saat 10.30'a ertelendi.

30 Haziran'da alınan ve 2 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan 'Orta ve Yüksek riskli yerlere PCR ve Antijen testi olmadan girilmemesi' şeklindeki Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararına karşı çıkan Okgül, bu kararın yürütülmesinin durdurulmasını istedi, süreci mahkemeye taşıdı. Davacının avukatlığını Boysan Boyra üstlenirken, davalı tarafı Savcı Ayfer Şefik savundu. Davalıyı temsilen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Düriye Deren Oygar iddiaları cevaplarken, Davacı Seda Okgül duruşmaya katılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.