1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Bakkal Dükkânı açar gibi Üniversite izni veriliyor"
"Bakkal Dükkânı açar gibi Üniversite izni veriliyor"

"Bakkal Dükkânı açar gibi Üniversite izni veriliyor"

Çakıcı, güvenlik soruşturması bile henüz tamamlanmamış 3 Üniversiteye alel acele ön izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler ) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, UBP-DP hükümetinin son dönemlerdeki icraatlarını anlamakta güçlük çektiklerini, her gün yeni bir skandal olay ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

BAKKAL DÜKKÂNI AÇAR GİBİ ÜNİVERSİTE İZNİ VERİLİYOR

Son dönemlerde ülkemizde artan Üniversite sayısı ile ilgili bazı önlemleri içeren yasa tasarısını Meclise sunduklarını ifade eden Çakıcı, “ Bizler önceki gün mecliste benimde imzaladığım ve yeni Üniversite açma izinlerine 10 yıl süre boyunca izin verilmemesiyle ilgili bir yasayı mecliste görüştüğümüz bir zamanda, güvenlik soruşturması bile henüz tamamlanmamış 3 Üniversiteye alel acele ön izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çakıcı, “ Ülkede bir Üniversite furyası oluştu.  Bir sürü ön izin veriliyor. Üniversitelerin artık sayısını bile bilmediğimiz ve buna bağlı olarak kalitesinden emin olmadığımız, hiç bir kritere uygun olmadan, yatırımlarını doğru dürüst yapmadan, akademik kadrolarını kurmadan, Üniversite yönetme konusunda hiçbir tecrübesi olmayan ve en önemlisi YÖDAK’ın bilgisi bile olmadığı kişi ve kurumlara, sanki bakkaliye açıyormuş gibi ön izinler veriliyor.” dedi.

Ülkedeki Üniversite Furyasına dur demek ve önüne geçmek için verdikleri yasa tasarısının meclise sunulduğunu ifade eden Çakıcı,  Hükümetin söz konusu yasa önerisini görmezden geldiğini, tekrar değerlendirileceğiz oyalama taktikleri ile ötelediğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ön izin dağıtma peşinde olduğunu ifade eden Çakıcı “ Bakanlık var olan Üniversitelerin kalitesinin arttırılması hedefi içinde olması gerekirken, göstermelik ve paravan işlemlerle Üniversite açmak için ön izin veriyor. Bu kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

MÜNHALSİZ SINAVSIZ İSTİHDAM YAPIYORLAR

UBP-DP hükümetinin yaklaşan seçim öncesinde Çevre Dairesine 30’a yakın kişiyi münhalsiz ve sınavsız bir şekilde işe aldığını ve binlerce kişiye vatandaşlık verildiğini söyleyen Çakıcı,  bunun adaletten uzak, insanlarımızın adalet duygularını yok eden, insanların devlete olan bakışını, inancını ve güvenini bozan bir tutum olduğunu ve bu da siyasete ve siyasetçiye olan güveni erozyona uğrattığı dile getirdi.

ÖZGÜRGÜN SAHTE KABADAYILIK YAPIYOR.

UBP Genel Başkanı Özgürgün’ün dün geçekleşen UBP 42. Kuruluş yıldönümü resepsiyonunda  “Buradan çağrı yapıyorum; Sayın Erhürman tarihi de sen koy, yürü erken seçime gidelim” ifadesinin aslında Sayın Erhürman’a yönelik olmadığını, kendi milletvekillerine, kendi bakanlarına ve hükümet ortağına yönelik bir meydan okuma olduğunu düşündüğünü söyledi.

Çakıcı, “ Özgürgün’ün hükümet ortağıyla ve kendi bakanlarıyla ciddi sıkıntıları var. Bu sıkıntılarını göz ardı edebilmek,  kendi bakanlarının seçim ile ilgili rant taleplerini bir nebze olsun kontrol altına alabilmek ve en önemlisi göz dağı vermek için kendi içine yönelik bir meydan okuma olarak görüyoruz. Ulusal Birlik Partisi’nin de Demokrat Parti’nin de bırakın Nisan’ı, Temmuz 2018 yılından sonrasına dahi seçimi ötelemeye çalıştığını biliyoruz. Dolayısı ile Sayın Özgürgün, “ sahte kabadayılık” yapıyor.”  dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.