1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Barçın: Enflasyon hesaplamasında hata yaptıklarını kabul ettiler
Barçın: Enflasyon hesaplamasında hata yaptıklarını kabul ettiler

Barçın: Enflasyon hesaplamasında hata yaptıklarını kabul ettiler

CTP Milletvekili Devrim Barçın, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstatistik Kurumu’nun, 'hayat pahalılığı' hesaplamasında yapılan hayatı kabul ettiklerini söyledi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstatistik Kurumu’nun 'hayat pahalılığı' hesaplamasında hata yapıldığını kabul ettiğini söyledi.

Barçın, paylaşımının devamında, İstatistik Kurumu yöneticilerinin, enflasyon hesaplamasında hata yaptıklarını meclis tutanakları altında kabul ettiklerine dikkat çekti.

Devrim Barçın’ın paylaşımı şöyle:

“İstatistik Kurumu, hayat pahalılığı hesaplamasında hata yapıldığını kabul etti. Mecliste kurduğumuz araştırma komitesinde, CTP olarak ayrıntılı bir şekilde yaptığımız incelemeler, çalışmalar ve sorgulamalar sonrası İstatistik Kurumu yöneticileri, Enflasyon hesaplamasında hata yaptıklarını meclis tutanakları altında kabul etmişleridir.

Çok ama çok hassas bir durum olduğunun bilinci ile halkımız ile çok kısa bir süre içerisinde hesaplamada hata yapılan her şeyi belgeleri ile şeffaf bir şekilde paylaşmak ve gereği ne ise yapmak adına çalışanlarımızın sonuna gelmekteyiz. Halkımızın haklarının her zaman sonuna kadar yanında olmaya devam edeceğiz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.