
“Başarısız yöneticilerin yarattığı komplikasyonun etkilerini görüyoruz”
Çakıcı, ülkenin uzun bir süreden beri Sosyo Politik yapısının çöküş içinde olduğunu, devlet düzeninin ise disiplinden yoksun olduğunu kaydetti
TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, ülkenin çok uzun zamandır sosyo politik yapısının çöküş içinde olduğunu ifade ederek, devlet düzeninin ise disiplinden yoksun olduğunu söyledi. Çakıcı, bakanlıkların dağınık durumda olduğunu, KKTC’nin çağı yakalayamamış durumda olduğunu kaydetti. Çakıcı, ülkede ciddi anlamda bir disiplinsizliğin söz konusu olduğunu belirterek, devlet düzeninde disiplinli bir yaşamın olmadığını belirtti.
Çakıcı, devletin kurumlarının disiplin içinde olmamasından dolayı yönetim zaafiyetinin ortaya çıktığını söyledi. Çakıcı, yönetim zaafiyetinden bir tanesinin ise güvenlik zaafiyeti olduğunu ifade ederek, polisin sivile bağlı olmaması, teknik açıdan bakıldığında polisin eksiklerinin olması, polis sayısının eksikliği gibi maddelerin etken olduğunu belirtti.
“Ülkede mafyalaşma arttı”
Çakıcı, yasalara bakıldığında ise reform gerektiğinin defalarca söylenmesine rağmen bu konuda da bir ilerleme sağlanamadığını belirterek, ceza yasasının hala eski bir yasa olduğunu kaydetti. Çakıcı, ülkeye giriş çıkışlarla ilgili ise, sorunların hala devam etmekte olduğuna vurgu yaparak, gelen nüfus çeşitliliğinin 50 yıl öncesi gibi olmadığını söyledi. Mehmet Çakıcı, çok değişik ülkelerden insanların buraya geldiğine dikkat çekerek, sadece turistik ve eğitim amaçlı değil, farklı suç unsurlarının da ülkede türemiş durumda olduğunu belirtti. Çakıcı, buna bağlı olarak ülkede mafyalaşmanın artmış durumda olduğunu söyleyerek, böyle bir yapı içinde olmanın komplikasyonlarının her gün görülmekte olduğunu kaydetti.
“Başarısız yöneticilerin yarattığı komplikasyonun etkilerini görüyoruz”
Mehmet Çakıcı, “Keşke herşey sil baştan olsa ve yeniden her şeyi yapılandırabilsek” diyerek, Kıbrıs’ın Kuzeyi’nde seçilen yöneticilerin başarısız olduğunu söyledi. Çakıcı, toplumun başarısız yöneticileri seçtiğini ifade ederek, başarısız yöneticilerin yarattığı komplikasyonun etkilerinin görülmekte olduğunu söyledi. Çakıcı, bunun karşısında halkın sıkıntıya düştüğünü belirterek, ilk olarak politik zaafiyetin düzeltilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Haberin devamı için tıklayınız




fdfd.gif)


HABERE YORUM KAT